Fairy Pools

Deze kristalheldere, blauwe waterpoelen zijn wereldberoemd. Ze trekken dan ook bezoekers van over de hele wereld. Ben je dapper genoeg om het ijskoude water te trotseren? Het is een prachtige plek om een duik te nemen! De waterpoelen vind je in het zuiden op het eiland, nabii het kleine dorp Carbost in Glen Brittle.

FEEËN & BERGEN

De naam Fairy Pools kan het misschien al verklappen dat dit een ongelooflijke plek is op Isle of Skye. De waterpoelen liggen een dromerig landschap met de zwarte Cuillins bergen op de achtergrond. Door het landschap stroomt de rivier de Brittle en uit deze rivier ontstaan de Fairy Pools. Waar precies de naam Fairy vandaan komt is niet bekend. Heeft hier iemand ooit een fee gezien, zoals in veel legendes of is de naam afgeleid van het de glinstering van de zon in het helderblauwe water?

WANDELEN NAAR DE FAIRY POOLS

De Fairy Pools liggen niet direct langs de weg. Met de camper rij richting Glen Brittle en bij Carbost kun je de camper parkeren (tegen betaling). Je zou verwachten dat er voor de 5 pond die je betaalt enige faciliteiten zijn, maar het is een zeer eenvoudige parkeerplaats. Je kunt alleen contant betalen. Gelukkig heb je je camper bij en heb je zelf alles bij de hand. 

De wandeling naar de Fairy Pools start vanaf deze parkeerplaats. 
Er ligt een gravelpad dat over het algemeen goed begaanbaar is, maar een deel van de wandeling doorkruist de rivier via stenen in het water. Met slecht weer moet je er rekening mee houden dat het wandelpad ook minder goed zal worden. Zorg altijd voor goede kleding en wandelschoenen, zodat je goed voorbereid bent. Na ongeveer 20 minuten wandelen kom je bij de eerste waterval, het begin van de Fairy Pools. Neem deze mooie plek goed in je op en maak natuurlijk een aantal foto's voordat je verder loopt. Volg het pad langs de rivier om nog meer waterpoelen en watervallen te ontdekken. Terug naar de parkeerplaats volg je weer precies dezelfde weg. 

MET JE HUURCAMPER KAMPEREN NABIJ FAIRY POOLS

Een van de mooiste campings op Skye ligt een stukje verder. Rij met je camper nog een kwartiertje door richting Glen Brittle, dan kom je vanzelf bij de Glenbrittle Campsite. Het landschap waar je doorheen rijdt is nog even fenomenaal als eerder en hoe gaaf is het als je in dit landschap kunt overnachten? De camping ligt aan de voet van Loch Brittle met op de achtergrond de bergen. Er is zelfs een klein strandje waar je kunt wandelen of op een mooie dag een goed boek kunt lezen. 

De camping is eenvoudig, maar je bent zelfvoorzienend met je camper. Je kunt de camping niet vooraf vastleggen. De camping werkt op basis van first come, first serve.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties