Isle of Skye

Een van de meeste bekende eilanden van Schotland is Isle of Skye. Het is een magische plaats waar je verstelt zult staan van het prachtige landschap. Watervallen, meren, rotsformaties, kliffen, het is  allemaal op Skye te vinden. Het eiland ligt in het westen van Schotland en het ligt op ca. 380 kilometer rijden vanaf Edinburgh. Voor een verblijf op Skye raden wij je minimaal twee nachten aan. Heb je meer tijd? Overweeg dan om een nacht langer te blijven. Er is zoveel te zien immers! 

BEZIENSWAARDIGHEDEN OP ISLE OF SKY

PORTREE

Portree is de belangrijkste stad op het eiland. De stad ligt aan het water en is omringd door heuvels. Er is een bruisend centrum met winkels (supermarkten), restaurants, pubs, maar ook het visitor center waar je meer informatie over Skye kunt krijgen ligt in Portree. Door de ligging is het een prima uitvalsbasis voor je bezoek aan Skye. Wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Portree zijn de beroemde gekleurde huizen aan de kustlijn van het stadje. Toeristisch misschien, maar het levert je unieke foto’s op. 

OLD MAN OF STORR

Een 160 meter hoge rots die uitsteekt uit de aarde, dat is de Old Man of Storr. De rots ligt in het noorden van het eiland op ca. 15 minuten rijden vanaf Portree. De Storr zie je vanaf mijlenver in de omgeving en het is een van de meest bekende en gefotografeerde plekken op het eiland. Je zult versteld staan van de indrukwekkende vergezichten op de weidse omgeving. De rots is ontstaan door een aardverschuiving (Trotternish genoemd).  Om de rots te bezoeken zul je een wandeling moeten maken van ca. 4 kilometer en duurt 1.15-1.30 uur (retour). De camper parkeer je op de nabij gelegen parkeerplaats. Er zijn niet veel parkeerplaatsen. Probeer hier dan ook op tijd te zijn of later in de middag.

THE QUIRAING 

De Quiraing maakt onderdeel uit van dezelfde aardverschuiving als waardoor de Old Mann of Storr ontstaan is. Het landschap wat hierdoor ontstaan is, is adembenemend. Groene heuvels, rotsformaties en kliffen die uitkijken op zee. Vandaag de dag zijn er nog steeds aardverschuivingen, waardoor het gebied nog steeds verandert. Wegen moeten ook jaarlijks gerepareerd worden. Het gebied is hierdoor nooit hetzelfde. Je kunt er prachtige wandelingen maken, zoals de 7 kilometer lange The Quiraing walk. Natuurlijk kan je ook genieten zonder deze wandeling te maken. Vanaf de parkeerplaats heb je ook al een prachtig uitzicht op deze vallei. Het kan erg hard waaien, zorg voor beschermende kleding. Het beste kan je je bezoek vroeg in de ochtend plannen. Het gebied is geliefd bij vele reizigers.

FAIRY POOLS

Op het eiland vind je veel watervallen en meren in alle formaten. Een van de meest bijzondere om te bezoeken tijdens je camperreis zijn de Fairy Pools. De waterval ligt aan de voet van de Black Cuilins (bergketen) nabij het dorpje Glenbrittle. De Fairy Pools zijn een reeks kristalheldere blauwe meren met een waterval. De wandeling naar de Fairy Pools is 2,4 kilometer lang (retour). Geniet tijdens de wandeling wederom weer van de mooie natuur. Je mag zelfs een duik nemen in de meren, maar schrik niet als het water enorm koud is. Het wordt aangeraden om een wetsuit mee te nemen.

NEIST POINT LIGHTHOUSE

De bekendste vuurtoren ligt in het westen van Skye, nabij het stadje Glendale. Al meer dan een eeuw zorgt deze vuurtoren ervoor dat de schepen niet botsen op de kliffen van Skye. Vanaf de hoge kliffen heb je een bijzonder mooi uitzicht op zee en vooral bij zonsondergang is dit een geliefde fotospot. Er is een wandelpad naar de vuurtoren toe en is totaal ongeveer 2,2 kilometer lang (retour) over een pad met wat hoogte stijgingen. Maak deze wandeling niet als het weer te slecht is (harde wind of mistig). 

HOE BEREIK JE ISLE OF SKYE TIJDENS JE CAMPERREIS?

Vanaf Edinburgh reis je in 6-7 uur met je camper naar het eiland. De meeste reizigers plannen het eiland in het midden van de reis, zodat je zeker twee of drie nachten op het eiland kunt overnachten. Het eiland kan je per ferry bereiken of gewoon via de weg. Er is een brug die het vasteland verbind met het eiland. De Skye brug is gratis en start bij Kyle of Lochalsh (vasteland) en eindigt bij Kyleakin (eiland). Op het eiland zijn tientallen campings te vinden, van eenvoudige (natuur) campings tot campings met alle faciliteiten.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties