The Quiraing

Een van de iconen van Schotland, dat mag je dit natuurgebied met z’n vele rotsformaties wel noemen. The Quiraing ligt op het Isle of Skye, op ca. 380 kilometer van Edinburgh. Een adembenemend natuurgebied dat op de dag van vandaag nog steeds in beweging is. 

TROTTERNISH AARDVERSCHUIVING

De rotsformaties zijn duizenden jaren geleden ontstaan door een aardverschuiving die Trotternish genoemd wordt. Deze verschuivingen zijn nog steeds in beweging, waardoor het landschap geen jaar hetzelfde is. Dat maakt een bezoek aan de Quiraing zo bijzonder. Al in de tijd van de Vikingen verstopten de locals het vee in de heuvels van dit gebied tijdens de plunderingen. De Quiraing bestaat uit rotsformaties, dalen, hoge kliffen, kleine meren en verborgen plateaus. Het is een uniek natuurgebied waar je ogen te kort zult komen als je met je camper hier doorheen rijdt. 

WANDELEN

De wandeling die je niet mag missen is de Quiraing wandeling. Deze wandeling brengt je dwars door het natuurgebied heen. De route leidt je over smalle paden en langs diepe dalen. De wandeling is totaal 7,5 kilometer en een gemiddeld duurt deze zo’n 2,5 uur. Houd je van foto’s maken? Tel er gerust een uurtje extra bij. De wandeling begint en eindigt bij de Bealach Ollasgairte parkeerplaats. Tevens de plek om je huurcamper te parkeren. Maak deze wandeling niet als hard waait of als het mistig is. Op de open vlaktes kan het weer snel omslaan. Zorg daarom ook altijd voor stevige wandelschoenen en een waterdicht windjack. Het weer is onvoorspelbaar in Schotland en dat is ook een van de charmes van het land. Wanneer je niet de hele wandeling kunt maken, loop dan een stukje van de wandeling. Dan krijg je toch een goed beeld van de groenevlaktes.  

CAMPINGTIP

Overnacht met je camper op de Uig Bay campsite, gelegen op ca. 20 minuten rijden vanaf de parkeerplaats bij de Quiraing. Deze camping ligt in een baai en vanaf de camping geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het open water. Vanaf je camper wandel je zo naar een kleine pier met een bierbrouwerij, The Isle of Skye Brewing Co, en The Pier restaurant mét een zonneterras. Een heerlijke plek om je dag af te sluiten met de lokale biertjes en een portie Fish ’n chips. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties