Glenfinnan-viaduct

Via de prachtige Road to the Isles (loopt van Fort William naar Malliag) rij je met je camper langs het beroemde Glenfinnan viaduct. Hoe kan een brug nou zo beroemd zijn? De Jacobite stoomtrein rijdt meerdere keren per dag over het viaduct. Een sprookjesachtig gezicht, dat ervoor gezorgd heeft dat de trein gebruikt is in de Harry Potter films. Je hoeft geen fan te zijn van deze films om het viaduct prachtig te vinden. De unieke bouwstijl én de bijzondere ligging in de natuur aan het Schotse meer Loch Shiel maakt het tot een geliefde plek bij veel reizigers. Een must see tijdens je camperreis door Schotland!

EEN RIT MET DE JACOBITE TRAIN

Laat je camper even staan en stap aan boord van deze trein voor een magische rit naar Malliag. Door velen geroemd als een van de mooiste treinreizen ter wereld! De treinreis duurt ca. 2 uur en legt ca. 65 kilometer af (enkele reis). De trein is enorm populair bij reizigers en op tijd reserveren voor de trein is aan te bevelen. De uitzichten onderweg over de bossen, meren en rivieren zijn adembenemend. De trein rijdt vanaf mei t/m oktober en gemiddeld rijdt de trein 2 keer per dag. In de zomermaanden rijdt de trein zelfs 4 keer per dag. 

GLENFINNAN MOMUMENT

In de Schotse geschiedenis is Bonnie Prince Charlie een van de meest beroemde personen. Hij was de Schotse prins die het opnam tegen de Engelse koning tijdens de Jacobite Rising in 1745. Het Glenfinnan monument is een eerbetoon aan iedereen die gevochten heeft in de Jacobite Rising. Met de camper rij je naar het Glenfinnan visitor center (gelegen aan de doorgaande weg) en hier parkeer je je huurcamper. Het visitor center is gelegen aan Loch Shiel. Ideaal om straks ook nog een wandeling te maken langs de oevers dan dit meer. Voor een panoramisch uitzicht over het dal van Glennfinnan en Loch Shiel beklim je de spiraalvormige stenen trap naar de top van het monument. Sta even stil bij deze betoverende omgeving. Je kunt ook wandelen naar het Glenfinnan viaduct vanaf het monument. De wandeling is 4 kilometer (enkele reis) en eindigt bij het uitkijkpunt van het viaduct. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een geweldig uitzicht op het viaduct. Als dan ook nog de trein over het viaduct rijdt, dan is je plaatje compleet!

KAMPEREN NABIJ HET GLENFINNAN

In de omgeving van Glenfinnan zijn verschillende campings waar je kunt overnachten tijdens je camperreis. Er zijn eenvoudige natuurcampings tot volledige campings met faciliteiten aan de oevers van Loch Shiel. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties