Glenfinnan-viaduct

Via de prachtige Road to the Isles (loopt van Fort William naar Malliag) kom je langs het beroemde Glenfinnan viaduct. Hoe kan een brug nou zo beroemd zijn? De Jacobite stoomtrein rijdt meerdere keren per dag over het viaduct. Een sprookjesachtig gezicht, dat ervoor gezorgd heeft dat de trein gebruikt is in de Harry Potter films. Je hoeft geen fan te zijn van deze films om het viaduct prachtig te vinden. De unieke bouwstijl én de bijzondere ligging in de natuur aan het Schotse meer Loch Shiel maakt het tot een geliefde plek bij veel reizigers.

EEN RIT MET DE JACOBITE TRAIN

Laat je camper even staan en stap aan boord van deze trein voor een magische rit naar Malliag. Door velen geroemd als een van de mooiste treinreizen ter wereld! De treinreis duurt ca. 2 uur en legt ca. 65 kilometer af (enkele reis). De trein is enorm populair bij reizigers en op tijd reserveren voor de trein is aan te bevelen. De uitzichten onderweg over de bossen, meren en rivieren zijn adembenemend. De trein rijdt vanaf mei t/m oktober en gemiddeld rijdt de trein 2 keer per dag. In de zomermaanden rijdt de trein zelfs 4 keer per dag. 

GLENFINNAN MOMUMENT

In de Schotse geschiedenis is Bonnie Prince Charlie een van de meest beroemde personen. Hij was de Schotse prins die het opnam tegen de Engelse koning tijdens de Jacobite Rising in 1745. Het Glenfinnan monument is een eerbetoon aan iedereen die gevochten heeft in de Jacobite Rising. Om een panoramisch uitzicht te hebben over Glennfinnan en het meer beklim je de spiraalvormige stenen trap naar de top van het monument. De camper parkeer je in de buurt van het visitor center, vlakbij het monument. 

Je kunt ook wandelen naar het Glenfinnan viaduct vanaf het momument. De wandeling is 4 kilometer (enkele reis) en eindigt bij het uitkijkpunt van het viaduct.  

KAMPEREN NABIJ HET GLENFINNAN

In de omgeving van Glenfinnan zijn verschillende campings. Je vindt er eenvoudige natuurcampings tot luxe campings aan de oevers van Loch Shiel.
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties