Fort William

Ga je met de camper naar Fort William dan zijn hier genoeg leuke activiteiten te doen. Fort William staat dan ook bekend als hoofdstad van het buitenleven in Groot-Brittannië.
Ga hier dan ook als een echte wandelaar bent een van de bergen beklimmen of wandelen door de leuke straatjes. Sluit de dag af in een van de vele pubs waar je terecht kunt voor de echte Schotse whisky, of buiten op de camping met een heerlijk drankje om na te genieten van de dag. 

BEN NEVIS-DISTILLEERDERIJ

Een van de lokale distilleerderij van Fort William is de Ben Nevis Distellery. Hier is het mogelijk om de echte schotse whisky’s te proberen, tevens worden hier rondleidingen gegeven waarbij je het proces kunt zien hoe de whisky wordt gemaakt.
Het is een kleine distillery, kom dan ook op tijd zodat je de camper nog goed kunt parkeren.

 

THE WEST HIGHLAND MUSEUM

Ben je een cultuur liefhebber bezoek dan The West Highland Museum.
Dit museum is gelegen in het centrum van Fort William en vertelt het verhaal van zijn inwoners en bergachtig gebied, maar uiteraard ook de geschiedenis van de regio West-Highlands. Leer in dit museum alles over de politieke oorlog, de economische impact op toerisme in de regio en de industriële veranderingen in Schotland.

 

BEN NEVIS

Een van de populairste bezienswaardigheden in Fort William is de grote berg Ben Nevis. De berg trekt jaarlijks veel toeristen aan om de helling te beklimmen. Je hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn om deze geweldige berg te beklimmen. Wel is het verstandig om je er goed op te kleden en genoeg eten en drinken mee te nemen. Houdt ook rekening met dat het weer veel veranderd op een berg. Voordat je de berg gaat beklimmen bezoek dan eerst het bezoekerscentrum in Glen Nevis, hier is tevens ook de start van de klim en kan je terecht voor informatie.

 

WANDELEN IN DE NATUUR

Fort William is omringt met prachtige natuur, maak een wandeling rondom het plaatsje en geniet van een van de mooiste landschappen van Groot-Brittannië. Ga picknicken midden in de natuur en geniet van een dag in de frisse lucht met een prachtig uitzicht.
Er zijn voldoende campings nabij Fort William, een daarvan is de Glen Nevis Caravan & Camping Park.

Vanuit Fort William vervolg je de route naar Loch Lomond waar je het grootste en diepste meer van Schotland kunt bezoeken.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties