Fort William

In het zuidwesten van Schotland, in de bijzonder mooie Highlands, ligt Fort William. Een stad die wereldwijd bekend staat als dé hoofdstad van het buitenleven in Groot-Brittannië. Wandelen, mountainbiken, vissen of raften? Het kan allemaal in de omgeving van Fort William. Wil je het liever iets minder actief? Slenter dan door de historische straatjes van deze stad en proef de fijnste Schotse whiskey in een van de vele pubs. 

BEN NEVIS BEZOEKEN

Vlakbij Fort Wiliam vind je de hoogste berg van Groot Brittannië. Deze mag niet ontbreken in je camperreis. Wist je dat het Schotse woord Ben berg betekent? De top van Ben Nevis is 1345 meter hoog en je kunt de top van de berg beklimmen. Het wandelpad start vanaf het nabij gelegen bezoekerscentrum waar je de camper kunt parkeren. In zo’n 8 uur bereik je de top vanaf je een panoramisch zicht hebt op de weidse omgeving.Check wel altijd het weer voordat je op pad gaat. Het weer kan snel omslaan in Schotland. Laat je  altijd vooraf goed informeren in het visitor center. 

WEST HIGHLAND MUSEUM

In de hoofdstraat van Fort William ligt een van Schotlands belangrijke museums, het West Highland Museum. Je gaat terug in de tijd naar de tijd van de Jakobijnen. De oorlog tussen de Engelse en de Jakobijnen is een belangrijk onderdeel van de Schotse geschiedenis. In dit museum worden vele schatten getoond uit de geschiedenis, waaronder een stuk van Bonnie Prince Charlie! Als je meer wilt weten over de Jacobites en Schotse geschiedenis is dit museum dus echt een aanrader. De toegang is gratis. 

JACOBITE STOOMTREIN 

Een van de meeste beroemde treinroutes in Schotland is de Jacobite Train. Bij de meeste reizigers gaat er geen bel rinkelen bij het horen van deze naam, maar als je weet dat de trein gebruikt is voor de Harry Potter films is het opeens een stuk herkenbaarder. De stoomtrein legt een prachtige route af tussen de plaatsen Fort William en Mallaig. Een route van ongeveer 65 kilometer (enkele reis) en de trein doet er ongeveer twee uur over. Je ziet de overweldigende natuur van Schotland , terwijl je  geniet van het bijzondere geluid van de stoomtrein. Het meest iconische gedeelte van deze rit is het stuk over de beroemde Glenfinnan viaduct, die wereldberoemd is geworden door de Harry Potter films. 

BEN NEVIS DISTILLEERDERIJ

Schotland is natuurlijk het land van de whiskey. Een whiskeyproeverij mag dan ook niet ontbreken tijdens je camperreis. De Ben Nevis Distillery is een van de kleine, lokale distilleerderijen van Fort William. Laat je camper een dagje staan, ga mee op een tour en laat je zintuigen prikkelen! 

ROAD TO THE ISLES

Met de camper rijd je over deze overweldigend mooie en historische route, van Fort William naar Mallaig. De weg is maar 72 kilometer lang, maar je kan er gerust een dag of halve dag voor uittrekken. Stop regelmatig om de mooie omgeving en de rust in je op te nemen. De route brengt je dwars door vele bossen, langs schitterende meren, om te eindigen aan de Schotse kust. Onderweg zie je onder andere Neptune’s Staircase (de vele sluizen in het Caledonia kanaal) en daarna volg je de weg verder naar het stadje Glenfinnan met het wereldberoemde viaduct en het Bonnie Prince Charlie monument. Er wordt gezegd dat hij hier zijn Jakobijnse opstand begon. De camper kun je parkeren op de parkeerplaats nabij het viaduct. Er start hier een wandeling naar een uitkijkpunt waarmee je een geweldig uitzicht hebt op het viaduct en de omgeving.

FORT WILLIAM TIJDENS JE CAMPERREIS 

Een bezoek aan de Schotse Hooglanden is niet compleet zonder Fort William. Vroeg of laat kom je altijd wel in Fort William tijdens je camperreis. Dit heeft vooral met de ligging te maken en de prachtige natuur in de omgeving. Fort William ligt op ca. 3 uur vanaf Edinburg en 2 uur vanaf Glasgow. Overnachten doe je op een van de campings in de omgeving. 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties