Loch Ness

Schotland is het land van de lochs. Het meer dat we allemaal kennen is Loch Ness. Jazeker! Dat is hét meer van het Monster van Loch Ness. Nessie, zoals ze ook door velen genoemd wordt. Feit of fictie? Daar zijn de meningen over verdeeld. Bezoek het meer tijdens je camperreis door Schotland en oordeel zelf. 

HET MEER

Loch Ness ligt op een half uur rijden per camper vanaf Inverness. Inverness wordt ook wel de hoofdstad van de Schotse Hooglanden genoemd. Het meer ligt in de Great glen en wordt omringd door veel heuvels. Deze heuvels geven je een prachtig uitzicht op het meer en met name in de ochtend valt er een bijzonder licht op het water, waardoor je hele mooie foto’s kunt maken. Loch Ness is 240 meter diep en is 36 lang. Door deze diepte heeft het meer het grootste volume water in Groot Brittannië. Toch is het niet het grootste meer, dat is Loch Lomond. Zou er dan toch een monster leven in de diepten van het meer? Op het meer kan je tevens vele watersporten beoefenen, zoals kanoën, zeilen of suppen. Niet zo'n fan van watersporten? Je kunt ook heerlijk fietsen langs de waterkant. 

HET MONSTER VAN LOCH NESS

De mythe van Nessie is al eeuwenoud en tot 1933 was het slechts een mythe. In 1933 dook de eerste foto op. Sindsdien zijn er nog tal van andere bewijzen opgedoken dat Nessie geen mythe meer is, maar een feit. In de plaats Drumnadrochit kun je de Loch Ness Exhibition Centre bezoeken. Je kunt zelfs op de foto met Nessie. Of dit het echte monster is? In het Exhibition Centre kan je verder alles te weten komen over het monster van Loch Ness. Het is zeker een bezoek waard tijdens je camperreis door Schotland. Als je zelf op zoek wilt gaan naar Nessie, dan kan je een cruise maken over het meer. Heb je dé foto? Meld je dan in het Exhibition Centre en wie weet wordt je nog wel beroemder dan Nessie zelf.

WANDELEN

Het meer biedt een breed scala aan wandelingen. Een van de meest bekende tochten is de Great Glenn Way. De Great Glen Way is een meerdaagse wandeltocht die dwars door Schotland loopt. De totale lengte is 117 km. Een deel van de wandeling komt lang het meer van Loch Ness en je kunt ervoor kiezen om dit deel van deze wandeltocht te lopen. Tijdens het wandelen zie je niet alleen het fenomenale meer, maar je wandelt ook langs de bekende sluizen van het Caledonian kanaal, heuvels en bossen.  Je camper parkeer je bij het visitor center.

LOCH NESS TIJDENS JE CAMPERREIS

Voor een bezoek aan Loch Ness overnacht je met je huurcamper in de buurt van de plaatsen Drumnadrochit of Fort Augustus. Beide plaatsen hebben een visitor center waar je alle informatie kunt krijgen voor alle feiten en verhalen over Loch Ness. Er is meer te zien dan alleen het meer en het monster van Loch Ness. Met je camper breng je makkelijk een bezoek aan de prachtige ruïne van Urquhart Castle. Een oud kasteel met een ligging aan het meer, helaas is dit kasteel verlaten na de opstand van de Jakobieten en in verval geraakt. Stel je eens voor hoe magisch deze ligging geweest in in de hoogtij dagen van het kasteel?

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties