Cordoba

Ga je met de camper door het zuiden van Spanje? Trek dan enkele dagen uit voor een bezoekje aan de stad Córdoba. Córdoba heeft een rijke historie en een sfeervolle binnenstad. De stad is niet erg groot en minder toeristisch dan Sevilla en Granada. Wie naar Córdoba rijdt met de camper heeft aan één of twee dagen voldoende om de bezienswaardigheden te zien en te genieten van de ontspannen sfeer. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN CÓRODBA

MEZQUITA KATHEDRAAL

Tijdens een bezoek aan Córdoba kan je de Mezquita niet overslaan. De imposante kathedraal kent een lange geschiedenis, de bouw begon in de achtste eeuw, en is nog steeds in dienst. Het gebouw is in handen van diverse religies geweest en dat typeert de bouwstijl van deze kathedraal. Van de 1200 zuilen die zijn geplaatst toen de Mezquita in bezit was van de Moren, zijn er nog 800 te bewonderen. Bij een bezoek aan de Mezquita zal het je niet verbazen dat deze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kathedraal  is op de meeste ochtenden korte tijd gratis te bezoeken. Wie de kathedraal liever op een andere tijd bezoekt of langer de tijd neemt om de kathedraal te bezoeken wordt geadviseerd een ticket te kopen. 

PATIOS

Córdoba kent vele binnenplaatsen, deze binnenplaatsen zijn gebouwd om de bewoners verkoeling te bieden in de warme zomermaanden. De patios zijn erg goed onderhouden en staan vol met de mooiste bloemen en planten. Gedurende een week in het jaar worden de patios opengesteld voor bezoek en wordt er tevens een prijs uitgereikt voor de beste patio. Reis je op een ander moment met de camper langs Córdoba? Je kunt onder begeleiding van een gids verschillende binnenplaatsen bezoeken of tijdens een wandeling door de binnenstad zelf een glimp opvangen door openstaande deuren. 

BINNENSTAD CÓRDOBA 

De binnenstad van Córdoba is een bezienswaardigheid op zich. Loop door de straat Calleja de las Flores, de meest toeristische straat van Córdoba, en je zult begrijpen waarom menig bezoeker de binnenstad zo sfeervol vindt. De straat doet zijn naam eer aan en hangt vol met diverse potten met bloemen in allerlei kleuren. 

Heb je honger gekregen van het bezichtigen van de binnenstad? Proef beslist de specialiteit van Córdoba, Salmorejo. Deze koude tomatensoep is dikker en romiger dan de gazpacho en wordt gegarneerd met ham of een hardgekookt ei. Het ideale lunch- of voorgerecht bij hoge temperaturen. 

CÓRDOBA TIJDENS JE CAMPERREIS

Mocht je van plan zijn om de stad in één dag te verkennen dan raden wij je aan een parkeerplaats buiten de stad uit te zoeken. Wanneer je graag langer de tijd nemen om Córdoba te verkennen, kun je het best een camping buiten de stad zoeken. Er is in de omgeving van Córdoba een beperkte keuze in campings. Er bevindt zich een stadscamping op kleine afstand van de stad, de bus stopt voor de camping en brengt je in circa 15 minuten in het centrum van de stad. 

Córdoba is slechts één van de mooie steden in Andalusië, voor meer zon, historie en cultuur rijdt je met de camper naar Sevilla en Cádiz. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties