Sevilla

Wanneer je met de camper naar het zuiden van Spanje reist, mag je Sevilla absoluut niet overslaan. Sevilla is de grootste stad van de regio Andalusië en de warmste stad van geheel Spanje. Zomers worden er regelmatig temperaturen van meer dan 40 graden gemeten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN SEVILLA

REAL ALCÁZAR

Ga op zoek naar een schaduwrijk plekje in de tuinen van het Real Alcázar. Het Real Alcázar is een van oorsprong Moors fort met 60.000 m2 aan tuinen. Het paleis werd na de inval van de christenen bewoont door verschillende koningen, die allen hun eigen stempel op dit paleis en de tuinen hebben gedrukt. Wist je dat er verschillende films zijn opgenomen in de tuinen van het Real Alcázar? 

Je kunt uren door de aangelegde tuinen dwalen en de schoonheid van al het groen en de diverse fonteintjes in je opnemen. Wil je niet in de brandende zon in de rij staan? Koop dan van te voren online je ticket voor het Real Alcázar. 

PARQUE DE MARIA LUISA EN PLAZA ESPAÑA

Parque de Maria Luisa is gebouwd om de banden tussen Spanje en haar voormalige koloniën aan te halen. Elk land mocht zijn eigen paviljoen ontwerpen, Plaza España is het paviljoen van Spanje. Je kunt hier een boottochtje over het kanaal maken of een straatoptreden van een flamenco danser(es) aanschouwen.  

Het indrukwekkende paviljoen is gedecoreerd met talloze kleurrijke tegeltjes (azulejos). De ontwerper heeft beslist goed nagedacht over elke detail. De banken staan symbool voor de Spaanse provincies en op de tegeltjes staan de landkaart en de wapens van de provincies afgebeeld. Ook Plaza España is decor geweest voor enkele films, onder andere delen van Starwars Episode II en The Dictator zijn hier opgenomen. 

FLAMENCO 

Wanneer je in Sevilla bent moet je zeker een flamencoshow gezien hebben. De flamenco vindt zijn oorsprong in Andalusië en in vele bars kun je flamenco bekijken. Tip: vraag een lokale inwoner waar de beste bar is om flamenco te bekijken. De entree van vele bars is gratis. Wel wordt van je verwacht dat je tenminste een consumptie neemt. Flamenco werd voornamelijk uitgevoerd door de zigeuners, deze dansten de flamenco laat op de avond na hun werk, naar traditie beginnen de meeste flamenco-optredens tussen 23:00 uur en 00:00 uur. 

CATHEDRAL DE SANTA MARIA DE LA SEDE

De kathedraal van Sevilla is een van de grootste kerken van Europa en een van de grootste gotische kerken van de wereld. De toren herinnert je eraan dat de kathedraal een moskee geweest, vanuit de toren werd in de tijd van de Moren vijfmaal daags oproep gedaan om te bidden. De diverse bouwstijlen van de kathedraal en de kunst die binnen tentoongesteld is, maken dat je deze bezienswaardigheid van Sevilla niet over kunt slaan. 

BARRIO SANTA CRUZ

De voorheen Joodse wijk Barrio Santa Cruz wordt gekenmerkt door zijn smalle steegjes en diverse kleine pleintjes omringd door sinaasappelbomen. In deze wijk vindt je tevens voldoende gelegenheden om tapas te eten of te genieten van een glas wijn. 

SEVILLA MET DE CAMPER

Op enkele kilometers van Sevilla zijn diverse campings te vinden. Je kunt gebruikmaken van de lokale bus om je naar het stadscentrum van Sevilla te brengen. Sevilla leent zich uitstekend om te fietsen omdat een groot gedeelte van het centrum autovrij is. Mocht je van plan zijn enkele dagen uit te rekken voor deze stad, kun je overwegen fietsen te huren om de stad te verkennen. Met de camper verder Andalusië verkennen? Rijdt dan naar Cordoba, Cádiz, Granada, Malaga of Nerja.  

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties