Granada

Wanneer je plannen hebt om een camperreis door Spanje te maken, kan Granada en met name het Alhambra niet in deze plannen ontbreken. Mocht je langere tijd met de camper door Spanje reizen, zal je versteld staan van de verschillen tussen Granada en andere Spaanse steden zoals Madrid of Barcelona.  

HIGHLIGHTS OF GRANADA

Wie Granada zegt, zegt het Alhambra! Het Alhambra is voor velen dé reden om een bezoek aan Granada te brengen. Vergis je niet, er is in Granada zo veel meer te ontdekken! Waar je in de meeste steden in Andalusië nog elementen van de Moorse cultuur terug vindt, komt in Granada deze fascinerende mix tussen de Moorse en Spaanse cultuur het best naar voren.  

ALHAMBRA

Het Alhambra is de meest bezochte bezienswaardigheid van Spanje. Het Alhambra bestaat uit meerdere torens, paleizen en tuinen en je kunt hier uren in rond dwalen en je vergapen aan de schoonheid. De architectuur van de gebouwen, de aangelegde tuinen en de details zijn indrukwekkend. Om te voorkomen dat het Alhambra plat wordt gelopen, worden er dagelijks een beperkt aan bezoekers binnen gelaten. Het is belangrijk om ruim op tijd een kaartje te bestellen en een bezoek aan het Alhambra op te nemen in de camperreis!

Vanuit het uitkijkpunt Mirador de San Nicolas heb je een werkelijk fantastisch uitzicht op het Alhambra. Met name tijdens zonsondergang wanneer de onder gaande zon een rode gloed op het Alhambra werpt, is een bezoek aan het uitkijkpunt extra de moeite waard. 

ALBAICÍN EN SACROMONTE

El Albaicín is de oudste wijk van Granada, de wijk is opgericht in de periode van de Moren. Met name de witgekalkte muren, straatjes en pleinen doen je hieraan herinneren. De wijk is gebouwd op een heuvel dus trek stevige schoenen aan wanneer je deze voorheen strategische veilige plek bezoekt. De wijk Sacromonte is een echte volkswijk, in de grotwoning woonde voorheen voornamelijk zigeuners. Op de straten voerde zij de Zambra op, een authentieke dans die zijn oorsprong vindt onder de Zigeuners in Sacromonte. 

CALLE CALDERERÍA

Wanneer je door deze straat wandelt, waan je je in Marokko. De Arabisch sfeer is nergens in deze stad zo goed te proeven als in deze straat. Letterlijk proeven, want je kunt in diverse theehuisjes (teterías) in deze straat typisch Mexicaanse theedrinken. Bovendien verkopen ze hier diverse souvenirtjes die je op de Marokkaanse markt zou verwachten in plaats van Granada. De straat wordt ook wel theehuisstraat of klein Marokko genoemd. Niet alleen in klein Marokko, maar ook op andere plekken in de stad kun je van de Marokkaanse keuken genieten. 

SIERRA NEVADA

Granada grenst aan de Sierra Nevada, de grootste bergketen van het vasteland in Spanje. Bij Spanje denk je wellicht niet aan wintersporten, desondanks is dit in de Sierra Nevada wel degelijk mogelijk! Mocht je van een lange en tamelijke pittige wandeltocht houden, trek dan naar Sierra Nevada om te wandelen in deze bergketen.

GRANADA MET DE CAMPER

Wie met de camper naar Granada komt, heeft al een dagdeel nodig voor het bezoeken van Alhambra, Neem 1 dag voor het bezoeken van het Alhambra en 1 à 2 dagen voor het verkennen van Granada. Er zijn verschillende campings in de buurt, in sommige gevallen stopt de lokale bus voor de camping. Deze bus brengt je voor 1 à 2 euro in een kwartiertje naar het centrum. Wanneer je genoeg van Granada hebt gezien, rij je met de camper verder door het zuiden van Spanje. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de steden Malaga, Sevilla of Córdoba
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties