Cuenca

Op 1 à 2 uur rijden van Madrid en op 2 à 3 uur rijden van Valencia ligt Cuenca. Ongeacht of je tijdens jouw camperreis de hoofstand van Spanje bezoekt of richting de Costa Blanca rijdt, stoppen in Cuenca is altijd een goed idee. Een bezoek aan deze middeleeuwse stad is een fijne afwisseling van de grotere hedendaagse Spaanse steden. Wie op zijn camperreis ook een bezoek brengt aan Toledo, zal waarschijnlijk enkele gelijkenissen zien tussen beide steden. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN CUENCA

Cuenca staat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De bezienswaardigheden van Cuenca vind je voornamelijk door rond te dwalen en je te vergapen aan de middeleeuwse straatjes. De stad ligt op een rotsplateau tussen twee rivieren: de Huécar en de Júcar, en is opgedeeld in de ‘oude’ en ‘nieuwe’ stad. In de oude stad aan de Huécar bevinden zich de hangende huizen. 

CASAS COLGADOS

Cuenca is bekend vanwege zijn hangende huizen (casas colgados). Deze hangende huizen vind je terug op de meeste ansichtkaarten van Cuenca of op het internet. Deze huizen, gebouwd in de 15e eeuw, hangen deels over de klif aan de rivier de Huécar. Van de hangende huizen zijn er slechts drie overgebleven, deze huizen zijn enige tijd geleden gerestaureerd en zijn toegankelijk voor publiek. 
Vanuit de brug San Pablo heb je een prachtig uitzicht op de hangende huizen. De brug is behoorlijk hoog en is minder geliefd onder mensen met enorme hoogtevrees. De brug verbond de oude stad met het klooster San Pablo, waarnaar deze brug is vernoemd. Het klooster wordt niet langer bewoond door gelovigen maar dient als een hotel. 

MUSEO DE ARTE ABSTRACTO ESPAÑOL

Het museum dat in een van de overgebleven hangende huizen huist is het museum voor Spaanse Abstracte kunst. In het museum voor Spaanse abstracte kunst is de privé-collectie van kunstverzamelaar en -schilder Zóbel tentoongesteld. Zóbel heeft deze huizen eerder gerestaureerd en gebruikt voor zijn privé collectie. Na de dood van deze kunstverzamelaar kwamen zijn werken in handen van een stichting en zijn deze tentoongesteld in de hangende huizen. 

Mocht je nog niet genoeg kunst hebben gezien?  Bezoek het museum van Antonio Pérez, deze kunstenaar en kunstverzamelaar verzamelde diverse kunstwerken van kunstenraars uit Cuenca en omstreken. Zijn verzameling is te bewonderen in een voormalig klooster in Cuenca. 

SERRANIA DE CUENCA

Ongeveer 30 kilometer rijden van Cuenca bevindt zich natuurgebied Serrania de Cuenca. In dit natuurgebied kun je diverse wandelingen maken. In het natuurgebied ligt tevens de 'Betoverde Stad' (Ciudad Encantada). Het water van de rivier Júcar en het weer hebben door de jaren heen de kalkstenen rotsten vervormd. Met een klein beetje inbeeldingsvermogen kun je in de rotsen onder andere een champignon en nijlpaard zien. 

Verschillende wandelroutes en fietstochten vetrekken vanuit de oude stad van Cuenca door de regio, je hebt hier vaak de keuze tussen langere en kortere wandelroutes of fietstochten. Voor diegenen die graag meer avontuur op zoeken, je kunt op de Júcar of Huécer rivier ook kajakken of van de klippen abseilen. 

CUENCA MET DE CAMPER

Cuenca is met de camper gemakkelijk vanuit Madrid of Valencia te bezoeken. Cuenca is een kleine stad vergeleken met o.a. Barcelona of Sevilla. De meeste reizigers hebben zodoende aan één dag in Cuenca voldoende. Reizen met de camper in de omgeving van Cuenca is ideaal omdat dit gemakkelijk gecombineerd kan worden met een wandeling door natuurgebied Serrania de Cuenca. Parkeer de camper bij een nabijgelegen parkeerplaats, geniet van de schoonheid van deze middeleeuwse stad en vervolg je camperreis richting bijvoorbeeld Valencia of Madrid
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties