Salamanca

Bezoek tijdens je camperreis in Spanje ook studentenstad Salamanca. Salamanca ligt circa 250 kilometer ten oosten van Madrid. Deze stad met historische centrum wil je bezocht hebben tijdens je camperreis.  

HOOGTEPUNTEN VAN SALAMANCA

Salamanca is de studentenstad van Spanje. De universiteit van Salamanca is voor velen een van de belangrijkste gebouwen in de stad. Dat er ook vele internationale studenten in Salamanca verblijven is te verklaren door het zuivere Spaans dat de inwoners van Salamanca spreken. Vele internationale studenten reizen naar Salamanca af om een woordje Spaans te leren. Wil jij in vloeiend Spaans een biertje kunnen bestellen? Ga dan hier op les. De vele studenten maken dit een levendige stad met vele barretjes en de prijzen van diverse hapjes en drankjes zijn relatief goedkoop. 

UNIVERSITEIT VAN SALAMANCA

De universiteit van Salamanca is in 1218 gebouwd en daarmee de oudste universiteit van Spanje. De façade van het gebouw is op z’n zachtst gezegd indrukwekkende te noemen. Weet jij op de façade van de universiteit de kikker te spotten? Lucky you, volgens legendes brengt het spotten van de kikker namelijk geluk. Deze legende heeft de kikker tot het stadssymbool van Salamanca gemaakt en in vele souvenirwinkels kom je deze kikker tegen.  

PLAZA MAYOR

Het Plaza Mayor bevindt zich in het midden van de stad en zijn architectuur is typerend voor Spanje. Volgens de inwoners van Salamanca is hun Plaza Mayor het mooiste plein van heel Spanje. Vanwege de centrale ligging is het een ontmoetingsplek voor vele inwoners onder andere voor studenten. ’s Avonds is het plein op zijn mooist door de sfeervolle verlichting en is een bezoek aan te raden. Je kunt er plaats nemen voor een drankje in het oudste café van de stad. 

OUDE EN NIEUWE KATHEDRAAL

Salamanca heeft zowel een oude als een nieuwe kathedraal. Het duurde eeuwen om beide kathedralen te bouwen en zodoende zijn deze in verschillende stijlen ontworpen. Wist je dat er op de façade van de nieuwe kathedraal ook een kikker te vinden is? Tevens kun je op de façade ook een astronaut vinden. De ontwerper van de nieuwe kathedraal 3wilde hiermee aangegeven dat zij ook met de tijd meegaan.

CASA DE LAS CONCHAS

Casa de las Conchas betekent het huis van de schelpen. Het gehele huis is gedecoreerd met naar schatting ruim 300 schelpen. De schelp staat symbool voor de militaire orde waar de opdrachtgever lid van was. Het voormalige stadspaleis is nu een bibliotheek en tijdens openingstijden gratis te bezichtigen. 

SALAMANCA MET DE CAMPER

Een bezoek aan Salamanca is absoluut de moeite waard. Salamanca ligt op 2,5 à 3 uur rijden van Madrid en is goed te combineren met een bezoek aan de hoofdstad van Spanje. Op een gunstige afstand van Salamanca kun je diverse campings vinden. Je kunt er tevens voor kiezen om de camper dichtbij de stad te parkeren en na een halve dag je camperreis vervolgen. Vanuit Salamanca rijdt je gemakkelijk met de camper naar onder andere Madrid, Segovia of Toledo. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties