Segovia

Wanneer je met de camper door Spanje reist, bezoek dan niet enkel de grote steden Barcelona, Valencia en Sevilla. Spanje kent genoeg leuke dorpjes en kleine steden, die allemaal zijn eigen charme hebben. Een goed voorbeeld hiervan is Segovia, met zijn aquaduct en het Alcázar kun je hier prima een hele dag vertoeven!  

BEZIENSWAARDIGHEDEN SEGOVIA

AQUADUCT

Het aquaduct kun je niet missen wanneer je in Segovia bent. Het aquaduct is 28 meter hoog en loopt midden door Plaza del Azoguejo, het is het symbool van de stad én verwerkt in het stadswapen. Het aquaduct is gebouwd door de Romeinen om water van een afstand van circa 15 kilometer naar de stad te voeren. Dit Romeinse bouwwerk is een van de beste bewaard gebleven bouwwerken in heel Spanje. De eeuwenoude legende gaat dat het bouwwerk niet door de Romeinen maar door de duivel is gebouwd. 

Op Plaza del Azoguejo vind je diverse restaurants die dé specialiteit van Segovia, gebraden speenvarken (cochinillo) serveren. Deze specialiteit wordt normaliter gedeeld. Wanneer je met z’n tweeën op camperreis bent en je wilt gebraden speenvarken proberen, informeer goed naar de grootte van de portie! Verschillende restaurants zijn al jaren in handen van dezelfde familie. Bovendien zal je in enkele restaurants foto's tegenkomen van beroemheden die de specialiteit van Segovia probeerden. 

ALCÁZAR

Het Alcázar is het kasteel van Segovia. Het kasteel is bewoond geweest door diverse koningen van het land, een staatgevangenis geweest en deels afgebrand. Na de brand is het gerestaureerd en inmiddels is het een museum en toegankelijk voor bezoekers. Bewonder het kasteel en maak enkele mooie foto’s vanuit Parque de el Alcazar. Wellicht komt het kasteel van Segovia je bekend voor? Dat kan, Er wordt namelijk beweert dat het Disneypaleis van Assepoester is gebaseerd op het Alcázar. 

LA GRANJE DE SAN ILDEFONSO

Op ongeveer 12 kilometer van Segovia bevindt zich La Granje de San Idelfonso. Dit koninklijk zomerpaleis is een kopie van het paleis in Versailles. De paleistuinen van 600 hectare zijn werkelijk indrukwekkend. De 26 fonteinen die verspreid staan over de tuinen symboliseren verhalen uit de Griekse oudheid. Het paleis wordt beheerd door het nationaal erfgoed en er huist nu een museum dat een koninklijke collectie wandtapijten tentoonstelt. 

RIBERA DEL DUERO

Voor de wijnliefhebbers onder ons, breng een bezoek aan het wijngebied Ribera del Duero. Op de helling aan de oevers van de Duero groeien namelijk de druiven voor de beste rode wijn uit Spanje. In de regio zijn tientallen wijnhuizen waar je je tegoed kunt doen aan rode wijn. Uiteraard adviseren wij een camping op te zoeken of te overnachten bij een van de wijnhuizen, zodat je kunt genieten van een goed glas rode wijn.

SEGOVIA TIJDENS JE CAMPERREIS

Segovia is een leuke stad om te bezoeken tijdens je camperreis door Spanje waarbij een bezoek van 1 daag vaak voldoende is. Wij adviseren om de camper op een parkeerplaats te parkeren, Segovia te ontdekken en de camperreis te vervolgen. Vanuit Segovia kun je gemakkelijk naar Ávilia, Madrid en Salamanca rijden met de camper.
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties