San Sebastian

Steden als San Sebastián en Bilbao in het noorden van Spanje, delven vaak het onderspit bij steden als Barcelona, Valencia en Sevilla. Wanneer je met de camper door Spanje reist, reis dan ook door Baskenland en bezoek San Sebastián. San Sebastián is de hoofdstad van Baskenland, en wordt door de Basken ‘Donostia’ genoemd. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN SAN SEBASTIÁN

San Sebastián is dé culinaire hoofdstad van Spanje. Wie van lekker eten houdt, kan in deze stad zijn hart ophalen. Met drie stadsstranden heeft San Sebastián ook voor strandliefhebbers en surfers iets te bieden. Maar ook aan cultuur, historie én natuur ontbreekt het in deze stad niet. 

PINCHOS

San Sebastián wordt dé culinaire hoofdstad van Spanje genoemd, enkel Tokyo heeft meer Michelinsterren per vierkante meter. Echter je hoeft in San Sebastián niet veel geld te betalen voor lekker eten! Een erg goede reden om tijdens je bezoek in de deze stad buiten de camper te eten. 

In Baskenland eten ze geen tapas maar pinchos (of pinxtos). Deze hapjes geserveerd op stokboord liggen op grote borden bij de bar en kun je zelf pakken of aanwijzen. Je betaalt direct of achteraf aan de hand van de prikkers die de pinchos bijeenhouden. Je eet je pinchos al staand met een glas wijn of een cerveza. Voor een volgende ronde pinchos ga je naar de volgende bar. 

MONTE URGULL EN MONTE IGUELDE

Voor natuur- en wandelliefhebbers, maak een wandeling naar de top van Monte Urgull en Monte Iguelde voor een mooi uitzicht over San Sebastián. Om bij te top van Monte Iguelde te komen kun je ook gebruikmaken van de kabelbaan. Op de top bevindt zich een mini-pretpark. Heb geen grootste verwachtingen, maar het is wel een leuke activiteit wanneer je met de kinderen op camperreis bent. 

Monte Urgull was vroeger bestemd voor militaire doeleinden, immers hoe hoger hoe veiliger. Nu is deze berg het meeste gefotografeerde stukje van San Sebastián vanwege het Christusbeeld. Het 12 meter hoge beeld op de top van de berg doet vaak aan het enorme Christusbeeld in Rio de Janeiro denken. Het zal je niet verbazen dat San Sebastián door sommige het Rio de Janeiro van Spanje wordt genoemd. 

LA CONCHA EN LA ZURRIOLA  

Voor liefhebbers van strand en surfen, San Sebastián kent maar liefst drie stadsstranden. Het mooiste van de drie standen is La Concha, het strand dankt zijn naam aan zijn schelpvorm, en ligt tussen Monte Urgull en Monte Iguelde. La Concha behoort volgens vele lijsten zelfs tot een van de mooiste stranden van Europa.

SAN SEBASTIÁN TIJDENS JE CAMPERREIS

San Sebastián is een geschikte bestemming om op het begin, midden of eind van jouw camperreis aan te doen. Wanneer je San Sebastián bezoekt tijdens jouw camperreis, hangt uiteraard af van de route die je aflegt. 

Je kunt San Sebastián in één of twee dagen ontdekken. Wij raden aan om hier twee dagen voor uit te trekken, zodat je je ’s avonds ook te goed kunt doen aan de pinchos en een glas wijn. Op een kleine afstand van de stad bevinden zich enkele campings en enkele parkeerplaatsen voor campers. Onderweg naar of van San Sebastián rijdt je met camper door een groen en heuvelachtig landschap en passeer je diverse oude boerderijen en kloosters. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties