Oudtshoorn

Oudtshoorn is gelegen tussen de Swartberg in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. De stad is bekend vanwege haar vele struisvogelboerderijen en is beslist de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika, misschien zelfs wel van de wereld. Oudtshoorn ligt zo'n 4,5 uur ten oosten van Kaapstad en ongeveer 4 uur ten westen van Porth Elizabeth. Wanneer u de befaamde Garden Route met uw camper rijdt, is dat een uitgelezen kans om Oudtshoorn te bezoeken. Met uw huur camper reist u het binnenland in om vervolgens in de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika aan te komen.

Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn


Rond 1900 zijn er veel struisvogelboerderijen ontstaan in de omgeving van Oudtshoorn. In de jaren die daarop volgden waren struisvogelveren enorm in trek waardoor de boeren gouden tijden beleefden. Hierdoor zijn ook de zogenoemde 'verenpaleizen' ontstaan. Tegenwoordig kunt u een bezoek brengen aan deze boerderijen om meer te weten te komen over struisvogels, ze te voeren, of er zelfs een ritje op te maken. Ongetwijfeld een bijzondere ervaring tijdens uw camperreis door Zuid-Afrika!

Bezienswaardigheden tijdens uw camperreis rondom Oudtshoorn


Naast de eerder genoemde struisvogelboerderijen heeft de omgeving van Oudtshoorn nog veel meer bezienswaardigheden te bieden wanneer u met uw huur camper in Oudtshoorn bent. Zo kunt u ook een bezoek brengen aan een cheetahfarm, krokodillenfarm of de prachtige Cango Caves welke op reisafstand van Oudtshoorn liggen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties