Port Elizabeth tijdens uw rondreis Zuid-Afrika

U rijdt met uw huur camper over de Oost-Kaap, en komt in de buurt van ''The Friendly City''. Ik heb het hier over de stad Port Elizabeth. De stad heeft zijn naam onder andere te danken aan zijn mooie stranden.

Port Elizabeth tijdens uw camperreis

Bent u in de buurt van Port Elizabeth, twijfel dan niet en zorg dat u hier een dagje heen gaat. Dit is namelijk de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Denk bijvoorbeeld aan een rust dag na uw bezoek aan het Tsitsikamma National Park of het Addo Elephant National Park.

Port Elizabeth ligt direct aan de Algoabaai, wat betekend dat het hier gedurende het hele jaar mooi weer is. Ook is het zee water het hele jaar door op een aangename tempratuur. Veel familie's en gezinnen trekken jaarlijks naar deze stad om even helemaal tot rust te komen. Maar Port Elizabeth heeft meer te bieden dan enkel mooie stranden. Zo kunt u zich ook prima vermaken in de stad. Hier vindt u onder andere historische gebouwen, musea en mooie parken waar u kunt genieten van een korte wandeling.

Kamperen nabij Port Elizabeth

Brengt u een bezoek aan Port Elizabeth, en wilt u hier ook een nachtje blijven. Dan heeft u de keuze uit diverse campings. U kunt het zo luxe maken als u zelf wilt. Kiest u voor een camping direct aan het strand, of zit u liever net buiten de stad? Een van uw opties is misschien wel Hume Park Caravan Park. Deze camping ligt op slechts 2 minuten lopen van het strand, en beschikt over 87 campingplaatsen. Ook ligt de camping in het hartje van de stad. Wat betekend dat u ook eenvoudig even de stad in kunt om een bezoek te brengen aan een van de vele restaurantjes en barretjes.