Jämtland Härjedalen

Een leuke vakantieregio om te ontdekken in Midden-Zweden is Jämtland Härjedalen, vol met typische kenmerken waar je vanuit je huurcamper optimaal van kunt gaan genieten. Een ruig berglandschap, pittoreske dorpjes, wilde dieren, prachtig gekleurde houten huisjes, uitgestrekte bossen en glinsterende meren, van dit alles kun je zeker genieten tijdens de camperreis door deze regio. 

 

Enkele bekende plaatsen in Jämtland Härjedalen zijn Lofsdalen, Vemdalen, Åre en Funäsfjällen. Het zijn sfeervolle gezellige plaatsjes waar het zelden écht druk zal worden. Ideaal dus voor een ontspannen tijd in Midden-Zweden

 

De bergen gaan hier nergens echt naar grootte hoogte; de grootste top vinden we in de 1820 meter hoge Helags, waar tevens een gletsjer ligt. 

Culinair genieten in Jämtland Härjedalen

Tijdens een camperreis is het, ter afwisseling, soms ook wel eens leuk om lekker te gaan uit eten in een lokaal restaurant. In deze regio zit je dan gegarandeerd goed. Wist je bijvoorbeeld dat Jämtland Härjedalen diverse culinaire prijzen gewonnen heeft? De plaats Östersund is zelfs al eens uitgeroepen tot één van UNESCO’s Cities of Gastronomy.

 

In Zweden is al het eten puur, waarbij vooral lokale producten gebruikt worden. Verse vis, groenten of vis? Allemaal direct vanuit de natuur en dat is gegarandeerd een succes! De maaltijden zijn niet heel erg kostbaar. Zeker bij een vergelijking met buurland Noorwegen merk je al snel dat de prijzen ‘goed te doen’ zijn. Een hoofdmaaltijd ligt rond de 20 euro en een lekker glas wijn kost zo’n 8 euro per glas.

Nationaal park Sonfjället

Overal in deze regio kun je optimaal genieten van de overweldigende natuur, maar een echte aanrader is het nationaal park Sonfjället. Een natuurgebied met een grootte van ongeveer 103 km2 dat bekend staat vanwege het spotten van beren. Vele goede wandelpaden zijn er in het park te vinden. Van uitdagende langere hikes tot rustige korte en makkelijke wandelingen.

Mountainbiken omgeving Åre

Ben je een liefhebber van mountainbiken? In de omgeving van Åre kun je dan zeker je hart ophalen. Rondom de stad liggen vele verschillende mtb-routes, voor werkelijk alle niveaus. Downhill thrillseekers kunnen hier terecht, maar ook de beginnende mountainbikeliefhebber zal een fijne dag ervaren in deze regio. Er is tevens een gaaf bikepark te vinden, het grootste in Noord-Europa, Åre Bikepark. Je vind hier 4 liften en wel 40 trails. Je kunt de mountainbikes uiteraard huren en zelfs met een gids op pad gaan tijdens een excursie. 

 

In de zomer wordt jaarlijks ook het Åre Bike Festival georganiseerd, waar veel bezoekers van over de gehele wereld op af komen. Valt dit festival ook in jouw camperreis? Ga dan zeker eens een kijkje nemen en geniet van de Zweedse gastvrijheid.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties