Campings Göteborg

Het waren de Nederlanders die in het begin van de 17e eeuw het plaatsje Göteborg stichtten. Een klein beetje van deze Nederlandse invloeden zijn dan ook terug te zien in de stad onder andere aan de hand van grachtjes. Vandaag de dag is Göteborg een van de grotere steden van Zweden en bruist het er van de (historische) bezienswaardigheden. Bekijk de kerkjes oude winkelcentra en gezellige straatjes. Ook heeft de stad vele groene voorzieningen zoals parken en plantsoenen.
Omdat Göteborg omringd wordt door water is het leuk om een rondvaart te maken en zo de highlights van de stad te zien.


Campings Halmstad

Halmstad is een oude stad die vroeger al diende als handelcentrum. Echter door overstromingen heeft de stad zich in de loop der tijd iets moeten verplaatsen naar het Noordoosten.
Halmstad heeft kilometers aan stranden te bieden wat één van de redenen is waarom Halmstad toeristen aantrekt. Het stadscentrum heeft veel te bieden dankzij de aanwezigheid van onder andere leuke winkeltjes restaurants en cafés musea en galerieën. Daarnaast moet u zeker de kathedraal van de stad bekijken.
Ook in de avonden is er van alles te doen in Halmstad; u hoeft zich dan ook geen moment te vervelen.


Campings Kalmar & Öland

Kalmar is één van de oudste steden van Zweden en heeft daarom een aantal mooie historische bezienswaardigheden. Bekijk onder andere het Kalmar Slot (een prachtig kasteel) het oude centrum met een stadsmuur de oude stadsparken van Kalmar en de domkerk.
Tevens kunt u vanuit Kalmar via een historische brug naar het eiland Öland.


Campings Lapland

Wanneer u naar het Noorden van Zweden gaat kunt u Lapland bezoeken. Een fantastisch dramatisch landschap met een ruige en spectaculaire wildernis. Een zeer bijzondere plek in Europa die garant staat voor avontuur.
De Lappen hebben een bijzondere cultuur leuk om eens kennis mee te maken. Kiruna is één van de grotere stadjes in deze omgeving. De mensen hier leven voornamelijk van de mijnindustrie. Daarnaast kent Lapland ook vele gebieden die onbewoond zijn omdat de natuur te ongerept is en de sneeuw het ontoegankelijk maakt. Zeker is zeker; Lapland geeft een bijzondere kijk op een uniek stukje Europa.
Vanuit Lapland kunt u tevens een oversteek maken naar het Lapland van buurlanden Noorwegen en Finland.


Campings Malmö

Malmö onder andere bekend vanwege een bijzondere brug. De Öresundbrug heeft namelijk jaren geleden een verbinding tussen Kopenhagen en Malmö gelegd wat inhoudt dat Zweden niet alleen per boot te bereiken is.
Het oude centrum van Malmö is echt een bezoekje waard en wordt omringd door historische gebouwen romantische pleintjes en straatjes musea parken en noem het maar op. Ook de historische kerk en het bekende stadhuis mag u zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan het hartje van deze stad. De stad is niet alleen per voet prima te verkennen u kunt er ook voor kiezen om een leuke rondvaart te maken.


Campings Skåne

De provincie Skåne heeft een mooi en afwisselend landschap. Dat is ook de reden waarom deze regio populair is onder vakantiegangers. Sommige vergelijken de provincie een beetje met Denemarken.
Zandstranden en duinen uitgestrekte landschapgebieden met prachtige en nostalgische boerderijen ruines en kastelen en knusse dorpjes met kerken en oude grafheuvels.  Stippel een leuke route uit en bewonder het landschap van dit bijzondere gedeelte van Zweden.


Campings Stockholm

Stockholm hoofdstad van het Scandinavische land Zweden.
Omdat Stockholm wordt ingesloten door water wordt de stad ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De stad stamt uit ongeveer 1200 en wordt vandaag de dag nog als één van de snelstgroeiende steden van Europa genoemd. Stockholm kent met zijn typische Scandinavische uitstraling vele bezienswaardigheden. Bezoek onder andere het stadhuis het koninklijk paleis het slot Drottningholm Vikingennederzetting Birka Djurgården een eiland vlakbij het centrum van Stockholm en nog veel meer.


Campings Vänermeer

het Vänermeer is het grootste meer van Zweden en door sommigen wordt de omgeving ook wel 'Little Canada' genoemd dankzij de hoeveelheid aan water bossen en wilde dieren. De ongerepte natuur is thuis voor onder andere de bruine beer elanden wolven en linxen.
Het meer ligt tevens niet al te ver van de grens met Noorwegen vandaan wat het gemakkelijk maakt om een combinatiereis te maken van meerdere Scandinavische landen.


Campings Växjö

Växjö wordt omgeven door meren zodat u altijd in de buurt van water bent. U zou zich kunnen wagen aan vissen wat veel wordt gedaan in de buurt van Växjö. Daarnaast kunt u hier prima wandelen. Ook het stadje zelf is de moeite waard om te bezoeken. De kathedraal van Växjö wordt beschouwd als één van de mooiste gebouwen van de stad. Daarnaast is er een leuk glasmuseum in de buurt te vinden.


Vind uw vakantie

U zocht op:

Alles wissen

Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.3

(Gebaseerd op 668 beoordelingen)