30+ jaar
3.27.0.9@P-CD05 (200811 0902)

Bezienswaardigheden - Zweden

Travelhome | Camper huren Zweden

Filters

Soort bezienswaardigheid
Bezienswaardigheden
Filters toepassen
1 / 2
>
Het waren de Nederlanders die in het begin van de 17e eeuw het plaatsje Göteborg stichtten. Een klein beetje van deze Nederlandse invloeden zijn dan ook terug te zien in de stad, onder andere aan de hand van grachtjes. Vandaag de dag is Göteborg een van de grotere steden van Zweden en bruist het er van de (historische) bezienswaardigheden. Bekijk de kerkjes, oude winkelcentra en gezellige straatjes. Ook heeft de stad vele groene voorzieningen zoals parken en plantsoenen. Omdat Göteborg omringd wordt door water, is het leuk om een rondvaart te maken en zo de highlights van de stad te zien.
Lees verder…
Halmstad is een oude stad die vroeger al diende als handelcentrum. Echter, door overstromingen heeft de stad zich in de loop der tijd iets moeten verplaatsen naar het Noordoosten. Halmstad heeft kilometers aan stranden te bieden, wat één van de redenen is waarom Halmstad toeristen aantrekt. Het stadscentrum heeft veel te bieden, dankzij de aanwezigheid van onder andere leuke winkeltjes, restaurants en cafés, musea en galerieën. Daarnaast moet je zeker de kathedraal van de stad bekijken. Ook in de avonden is er van alles te doen in Halmstad; je hoeft je dan ook geen moment te vervelen.
Lees verder…
Kalmar is één van de oudste steden van Zweden en heeft daarom een aantal mooie historische bezienswaardigheden. Bekijk onder andere het Kalmar Slot (een prachtig kasteel), het oude centrum met een stadsmuur, de oude stadsparken van Kalmar en de domkerk. Tevens kun je vanuit Kalmar via een historische brug naar het eiland Öland. Öland is een populaire bestemming onder toeristen, gezien de natuurschoon en vele zonuren. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn tradities en bijzondere cultuur. Hoe dan ook; het eiland staat garant voor een relaxe vakantie.
Lees verder…
Wanneer je naar het noorden van Zweden gaat, kun je Lapland bezoeken. Een fantastisch, dramatisch landschap met een ruige en spectaculaire wildernis. Een zeer bijzondere plek in Europa die garant staat voor avontuur. De Lappen hebben een bijzondere cultuur, leuk om eens kennis mee te maken. Kiruna is één van de grotere stadjes in deze omgeving. De mensen hier leven voornamelijk van de mijnindustrie. Daarnaast kent Lapland ook vele gebieden die onbewoond zijn, omdat de natuur te ongerept is en de sneeuw het ontoegankelijk maakt. Zeker is zeker; Lapland geeft een bijzondere kijk op een uniek stukje Europa. Vanuit Lapland kun je tevens een oversteek maken naar het Lapland van buurlanden Noorwegen en Finland.
Lees verder…
Malmö, onder andere bekend vanwege een bijzondere brug. De Öresundbrug heeft namelijk jaren geleden een verbinding tussen Kopenhagen en Malmö gelegd, wat inhoudt dat Zweden niet alleen per boot te bereiken is. Het oude centrum van Malmö is echt een bezoekje waard en wordt omringd door historische gebouwen, romantische pleintjes en straatjes, musea, parken en noem het maar op. Ook de historische kerk en het bekende stadhuis mag je zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan het hartje van deze stad. De stad is niet alleen per voet prima te verkennen, je kunt er ook voor kiezen om een leuke rondvaart te maken.
Lees verder…
De provincie Skåne heeft een mooi en afwisselend landschap. Dat is ook de reden waarom deze regio populair is onder vakantiegangers. Sommige vergelijken de provincie een beetje met Denemarken. Zandstranden en duinen, uitgestrekte landschapgebieden met prachtige en nostalgische boerderijen, ruines en kastelen en knusse dorpjes met kerken en oude grafheuvels. Stippel een leuke route uit en bewonder het landschap van dit bijzondere gedeelte van Zweden.
Lees verder…
De hoofdstad van het Scandinavische land Zweden is Stockholm. Omdat Stockholm wordt ingesloten door water, wordt de stad ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De stad stamt uit ongeveer 1200 en wordt vandaag de dag nog als één van de snelstgroeiende steden van Europa genoemd. Stockholm kent, met zijn typische Scandinavische uitstraling, vele bezienswaardigheden. Bezoek onder andere het stadhuis, het koninklijk paleis, het slot Drottningholm, Vikingennederzetting Birka, Djurgården, een eiland vlakbij het centrum van Stockholm, en nog veel meer. Stockholm is tevens een fantastisch beginpunt voor een reis door Zweden. Trek het land in en verken de meest prachtige en ongerepte natuur van het Noorden en bezoek de vele pittoreske dorpen. Een vakantie in Zweden, wordt een vakantie om nooit meer te vergeten.
Lees verder…
het Vänermeer is het grootste meer van Zweden en door sommigen wordt de omgeving ook wel 'Little Canada' genoemd, dankzij de hoeveelheid aan water, bossen en wilde dieren. De ongerepte natuur is thuis voor onder andere de bruine beer, elanden, wolven en linxen. Het meer ligt tevens niet al te ver van de grens met Noorwegen vandaan, wat het gemakkelijk maakt om een combinatiereis te maken van meerdere Scandinavische landen.
Lees verder…
1 / 2
>