Blekinge Iän

Blekinge Iän is één van de kleinste provincies in Zweden en dit gebied kenmerkt zich door de vele verschillende soorten natuurtypes. Er zijn mooie heldere meren, een grillige kustlijn, maar ook eeuwenoude naaldwouden en loofbossen. 

De tuin van Zweden

Bezoek je graag een aangelegde tuin? Dan ben je in Blekinge Iän op de juiste plek. De regio heeft dan ook als bijnaam ‘De Tuin van Zweden’. 

 

In 1685 kwam Blekinge Iän pas in handen van Zweden, bij de vrede van Roskilde. Eerder behoorde het tot Denemarken. De Deense oorspronkelijke invloeden zijn in dit gebied nog goed terug te vinden. 

 

Blekinge Iän ligt aan de Oostzee en grenst aan de provincies Småland (noorden) en Skåne (westen). 

 

Ondanks dat het één van de kleinste provincies van Zweden is; het kent een hoge bevolkingsdichtheid, ca. 51 inwoners per km2, en is (na de grote steden van Zweden) dus één van de dichtstbevolkte gebieden. 

Karlskrona

De oude marinestad Karlskrona, in het zuiden van Zweden, ligt in de provincie Blekinge Iän. Probeer een dag of twee in te plannen tijdens de camperreis, om zo de gezellige stad te kunnen verkennen. Een populaire manier om de stad te ontdekken is per rondvaart of het huren van een fiets, vanaf de camping aan de rand van de stad.

 

Tijdens een bezoek aan Karlstad bezoeken de meeste reizigers graag het fort Kungsholmen, wat de stad meer dan 300 jaar bewaakt heeft en inmiddels onderdeel is van het UNESCO Werelderfgoed. Maar ook een bezoek aan een museum is zeker aan te raden in Karlskrona. Denk bijvoorbeeld aan het Marin Museum of het Blekinge Museum.

 

In de omgeving van Karlskrona is ontzettend veel te beleven en goed te bezoeken tijdens een camperreis. Een perfecte combinatie tussen cultuur en natuurschoon.

Blekinge Iän met de camper

De camper kun je het beste parkeren aan de rand van de stad, waar in de haven ook de Zweedse marine te bezoeken is. Er vinden regelmatig oefeningen plaats in het gebied met de vele kleine eilanden. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties