Småland

De officiële slogan van het toeristenbureau van Småland luidt ‘Het echte Zweden’. Dat is niet voor niets; deze regio heeft alles te bieden waarbij de meeste camperreizigers denken als ze aan Zweden denken. De ongerepte natuur, idyllische dorpjes, leuke Zweedse tradities; je vind ze hier allemaal. Niet alleen de bakermat van het wereldberoemde woonimperium IKEA, maar ook de beroemde schrijfster van Pippi Langkous, Astrid Lindgren kent hier haar oorsprong. 


In het plaatsje Vimmerby is er zelfs een heel pretpark aan gewijd, het themapark Astrid Lindgren’s Wereld. Hier kun je al je nostalgische herinneringen ophalen aan het ondeugende meisje, terwijl alle verhalen tot leven komen in deze magische wereld. 

Het uitzicht op de rode huisjes en het groene bosrijke land geven het gebied een typische uitstraling. Wanneer je door Småland trekt met de camper ervaar en herken je dus inderdaad direct het gevoel van ‘het echte Zweden’. 


Tijdens een camperreis door Småland, één van de grootste provincies van Zweden, ontdek je prachtige volle eeuwenoude bossen, heldere meren en gezellige knusse dorpjes. Er is zo’n 200 km ruige kustlijn en er zijn veel verschillende natuurgebieden te bezoeken. Maar ook wat grotere steden als Västervik, Växjö, Jönköping en Kalmar zijn hier te vinden, gekenmerkt door zeer moderne kunst en design.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties