Växjö

In de kern van de provincie Småland ligt het stadje Växjö. Ondanks dat de stad niet veel naamsbekendheid heeft is het absoluut een aanrader, zeker wanneer je van lekker eten houdt. In Scandinavië werkt men ook met een restaurantgids waarin de beste restaurant beschreven worden. In 2020 waren er maar liefst vijf verschillende restaurants opgenomen in deze zogenaamde White Guide. In 2015 werd Växjö zelfs uitgeroepen tot gastronomische hoofdstad van het jaar. 
Tijdens de rondreis met de camper dus eens een keer geen maaltijd van het eenvoudige fornuis uit de camper? Kies dan eens voor een topmaaltijd in Växjö. 

Bezienswaardigheden Växjö 

Växjö wordt omgeven door meren, zodat je altijd in de buurt van water bent. Je zou je kunnen wagen aan vissen, wat veel wordt gedaan in de buurt van Växjö. Daarnaast kun je hier prima wandelen. Ook het stadje zelf is de moeite waard om te bezoeken. De kathedraal van Växjö wordt beschouwd als één van de mooiste gebouwen van de stad. Daarnaast is er een leuk glasmuseum in de buurt te vinden.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties