Kalmar & Öland

Deze stad is aan de zuidoostkust van Småland gelegen. De omgeving bestaat uit honderden kleine eilandjes en wordt scherenkust genoemd. 
In de kuststad Kalmar kun je een prachtig 16e-eeuw kasteel met een mooie slotgracht bezoeken. 


Niet alleen een stadsbezoek is de moeite waard, veel camperreizigers besluiten om vanaf hier een mooie rondvaarttocht te maken of een kano te huren om zo naar een eilandje te roeien. In het heldere water kun je, tijdens de warmere zomermaanden, ook zeker een frisse duik nemen. 


Er zijn veel mooie campings te vinden in dit gebied. Veelal gelegen aan een mooi (wit) zandstrand en voorzien van leuke faciliteiten voor de kinderen. Eindeloze wandelpaden staan tot je beschikking, vanuit Kalmar. 

Öland en Gotland

Bij de Zweedse oostkust liggen de eilanden Öland en Gotland, waarbij Gotland het grootste eiland van Zweden is. Ondanks dat beiden eilanden vaak samen bezocht worden, zijn deze ontzettend verschillend van elkaar. Beiden eilanden zijn ontzettend populair en mogen tijdens een camperreis door Zuid-Zweden zeker niet ontbreken.


Het eiland Öland is makkelijk te bereiken vanuit Kalmar, via een 6 km lange brug.


Het eiland is zo’n 16 km breed en ca. 135 km lang en kenmerkt zich door afwisselende natuur. Niet alleen weilanden, meren en stranden, maar bijvoorbeeld ook de unieke zandduinen.


’s-Werelds grootste kalksteengebied, Öland Stora Alvar, staat sinds 2001 op Unesco’s lijst van werelderfgoederen. 


Öland is een echte zomerbestemming en een waar vakantieparadijs, waar je mooie campings vind. Met de vele zonne-uren in de zomermaanden kun je hier heerlijk genieten van de omgeving. 


Gotland is een erg populair vakantieoord; niet alleen voor camperreizigers maar zeker ook bij de Zweden zelf. Op een kleine 90 km van het vaste land kun je een bezoek brengen aan Visby, de enige stad van Gotland.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties