Visby

Wanneer je op camperreis bent in Zweden raden we je aan om zeker enkele dagen in de omgeving van het prachtige Visby te verblijven: een middeleeuwse stad, die stamt uit de 12e eeuw. De stad kent een roerige geschiedenis. In het verleden werd Visby bijvoorbeeld bewoond door piraten en ooit is de stad erg geteisterd door de pest. 

Wat te doen in Visby?

Tegenwoordig is Visby een heerlijk stadje waarbij een ideale combinatie tussen natuur, cultuur, historie en ontspanning perfect te vinden is. Visby staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 

Breng eens een bezoek aan de unieke kerkruïnes van Drottens, St. Clemens en St. Nicolai. 

 

In de late herfstmaanden kun je in Visby genieten van de truffel. De truffels groeien namelijk op het eiland. Er worden zelfs truffeljachten georganiseerd. Door de kalkrijke bodem op het eiland, in combinatie met het gunstige warme klimaat, kunnen veel gewassen hier groeien. 

 

Ga je een eindje rijden met de camper? Ga dan naar het mooie Tofta strand op zo’n 20 km ten zuiden van Visby. Er zijn in dit gebied ook veel populaire natuurreservaten te bezoeken. Het afwisselende landschap in dit gebied is werkelijk magnifiek. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties