Linköping

Tijdens een camperreis door Zweden mag een bezoek aan de historische stad Linköping zeker niet ontbreken. Een perfecte combinatie tussen gezelligheid en cultuur. Bovendien een ideale afwisseling tijdens een rondreis met de huurcamper, door Zweden; van natuur tot musea en van de kathedraal tot pub. In Linköping is vrijwel alles mogelijk.

BEZIENSWAARDIGHEDEN LINKÖPING

Linköping is een middelgrote stad waar de lokale bevolking bekend staat vanwege de hun vriendelijkheid en gastvrijheid.  Met slechts 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam is Linköping de kleinste bestemming van Europa. Doordat de stad nog niet ontdekt is door het grote publiek kun je zonder grote mensenmassa’s optimaal genieten van deze leuke bruisende stad. Er is veel te beleven en met de camper kun je de stad goed bezoeken, er is voldoende parkeergelegenheid aan de rand van de stad.

 

Linköping ligt te midden van het Zweedse natuurschoon en een ideale manier om de stad te bezoeken is bijvoorbeeld per (huur)fiets. Er zijn diverse mooie wandel- en fietspaden aangelegd en vanaf de camping fiets je binnen een kwartiertje naar het centrum van de stad.

 

MUSEUMS LINKÖPING

Het Gamla Linköping openluchtmuseum geeft je een kijkje van de manier waarop de inwoners van Linköping vroeger leefden. Je waant je hier echt terug in de tijd tijdens een wandeling over de kleine oude boerenkasseien, tussen de traditionele rode houten huisjes. In dit openluchtmuseum kun je makkelijk een hele dag rondwandelen en genieten van de historie van Zweden. De toeging tot dit museum is, evenals tot de meeste andere musea in Zweden, gratis.

 

Een ander museum dat bezocht kan worden tijdens een bezoek aan Linköping is het vliegtuigmuseum, het Flygvapenmuseum. Hier kun je een uitgebreide collectie vliegtuigen van de Zweedse luchtmacht van dichtbij bewonderen.

 

DE KATHEDRAAL VAN LINKÖPING

Een heus icoon in de regio van Linköping is de kathedraal en deze is in het hart van de stad te vinden. De kathedraal werd in 1230 gebouwd, maar de bouw is pas volledig afgerond in 1520. De ruim 100 meter hoge torenspits steekt prachtig boven het centrum van Linköping uit. Mocht je een rondleiding willen maken door de kathedraal terwijl je met de camper op pad bent door Linköping, kun je een reservering maken voor een wandeling met de (Engelstalige) lokale gids.

 

De binnenstad is een levendig en je vindt er naast leuke clubs, barretjes en restaurants ook veel winkels, waaronder de bekende populaire ketens. Maar ook de winkels met streekproducten zijn erg leuk om te bezoeken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties