Malmö

Malmö is onder andere bekend vanwege een bijzondere brug; de Öresundbrug. Deze heeft namelijk jaren geleden een verbinding tussen Kopenhagen en Malmö gelegd, wat inhoudt dat Zweden niet alleen meer per boot te bereiken is. In 2020 is deze brug ontzettend populair geworden dankzij de hitserie The Bridge. Het is een 8 km lange spoor- en snelwegbrug en is de langste brug op deze wijze, in Europa.

Malmö is één van de jongste steden van Zweden. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van deze stad is nog geen 40 jaar waardoor de stad een perfecte combinatie is tussen historie en innovatie.

Het oude centrum

Het oude centrum van Malmö is echt een bezoekje waard en wordt omringd door historische gebouwen, romantische pleintjes en straatjes, musea en parken. Ook de historische kerk en het bekende stadhuis mag je zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan het hartje van de stad, tijdens je camperreis. Het oude deel van de stad is een eiland en ligt in het hart van de stad.

Moderne architectuur

In Malmö vind je ook veel moderne kunst en er is veel aandacht voor innovatieve ontwikkelingen. Een absoluut hoogtepunt voor design is het Form/Design Center. Dit bijzondere gebouw is een oude huurkazerne en je kunt hier tentoonstellingen bekijken waarin design, architectuur en vooral moderne kunst centraal staan. Een prachtig gebouw waar je tijdens de camperreis eens een totaal andere activiteit kunt plannen.

 

Een geweldig subliem staaltje van moderne architectuur waar je zeker eens een foto van wilt maken is het Malmös Turning Torso gebouw. Momenteel nog het hoogste gebouw in Scandinavië (alhoewel er al verschillende hogere gebouwen in ontwikkeling zijn). Het gebouw is een geweldige wolkenkrabber met maar liefst 54 verdiepingen die ruim 190 meter de hoogte in steken. Het gebouw is gedraaid, waardoor het een unieke vorm heeft. 

Västra

Parkeer de camper in de hippe wijk Västra Hamnen en bezoek de indrukwekkende trendy gebouwen, waarvan het grootste gedeelte gebruik maakt van wind- en zonne-energie, maar ook biogas. Er zijn hier veel gezellige restaurantjes en galerieën te vinden. 

De stad Malmö is niet alleen per voet prima te verkennen, je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een leuke rondvaart te maken of een fiets te huren.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties