Värmland

Een uitstekende regio om met de camper op pad te gaan, is Värmland; te midden van de natuur kun je werkelijk overal rondtoeren met de huurcamper. Ideaal geschikt voor een wat meer actievere reis, waarbij water(sport) centraal staat.  

Värmaland

Het grootste meer, ook wel ‘binnenzee’ genoemd, van West-Europa bevindt zich in Värmaland; het Vänernmeer. In de omgeving van dit gigantische meer tel je meer dan 20.000 eilandjes. Het zal je dan ook niet verbazen dat vooral het maken van een boottocht of een kanotocht hier immens populair is, zeker tijdens de zomermaanden. 

Karlstad

’s-Werelds grootste zoetwaterdelta tref je bij de stad Karlstad, waar de rivier Klarälven uitmondt in het Vänernmeer, via maar liefst acht verschillende rivierarmen. Neem ook eens een bootbus (auqataxi) of maak een prachtige rondvaart met het historische zeilschip ‘de Bojorten’.

 

Wil je liever nog iets meer activiteit toepassen aan je camperreis? Wat dacht je van het bouwen van een eigen vlot. Met de organisatie Vildmark kun je een geweldige tocht maken met een zelf gemaakt houtvlot. Een unieke ervaring en een belevenis om nooit meer te vergeten. 

Lüro

In het noordelijk deel van het Vänernmeer kun je een bezoek brengen aan de Lüro eilandengroep, waar je in de zomer een waar vakantieparadijs zult treffen. Mooie campings met een fantastisch uitzicht over het glinsterende water. Hier parkeer je je camper voor een aantal dagen en geniet van een waar paradijs. Er zijn ook veel mooie wandelingen te maken, met voor ieder wat wils.

Glaskogen

Het natuurreservaat Glaskogen, ook wel aangeduid als het ‘Zweedse lake district’, kun je tevens bezoeken tijdens je camperreis door de regio. Met zijn ruim 28000 hectare een waar genot voor de kampeerder die op zoek is naar rust, meren en activiteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kano- of kajaktocht? Ook voor de wandelliefhebber is het gebied ideaal met zo’n 300 km aan prachtige wandelroutes. Het huren van een fiets is tevens aan te raden door het uitgestrekte en heuvelachtige reservaat. 

Värmland Moose Park

Wanneer je met de camper door de bossen van Värmland gaat rijden adviseren we je om de ogen goed open te houden, want voor je het weet spot je een eland. In dit deel van Zweden is de eland namelijk in grote getalen aanwezig. Maar of je de eland in het wild zult spotten, is helaas niet te garanderen. Wil je er zeker van zijn dat je de elanden kunt bewonderen? Breng dan zeker een bezoek aan het Värmland Moose Park, tussen de plaatsjes Norra Skoga en Hole. Een prachtig park waar je meer te weten komt over deze populairste inwoners van Zweden. Een extra bijzondere unieke ervaring kun je opdoen, wanneer je door het park gaat wandelen (in een speciaal afgezet gebied) of gaat rondrijden met de camper. Zo dichtbij de elanden kom je vrijwel nergens!

Värmland met de camper

Zoek je een geweldige camping in Värmland: de 4-sterren camping Sunne Camping kunnen we absoluut aanraden. De camping is erg populair, ook bij de Zweden zelf. Een camping met veel faciliteiten en mooie kampeerplekken. Het nabijgelegen waterpark Sommarland zorgt zeker voor vermaak, voor jong en oud. Vele glijbanen, speeltuinen en een heerlijk strand zijn er te vinden. Perfect tijdens de camperreis. De combinatie met een camping juist midden in de natuur en bijvoorbeeld zo’n uitgebreide camping als de Sunne Camping is ideaal, vooral ook voor gezinnen.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties