Berner Oberland

Het centraal gelegen Berner Oberland is één van de oudste gebieden van Zwitserland. Ten zuiden van de hoofdstad Bern kun je adembenemende uitzichten, glinsterende bergmeren, besneeuwde bergtoppen, authentieke bergdorpjes en tandradtreinen vinden. 

De ongerepte natuur en het zeer gevarieerde landschap maken van dit kanton een perfecte bestemming om per camper te verkennen.

Doordat Berner Oberland ten noorden van de hoogste bergtoppen gelegen is kent het een relatief koel en vochtig klimaat, vergeleken met de zuidelijker gelegen Alpen. Door de neerslag is er natuurlijk een prachtig groen landschap te bewonderen. 

INTERLAKEN

De meest centrale stad in het Berner Oberland is Interlaken, met de twee omliggende meren, de Brienzersee en de Thunersee. Door de stad stroomt de rivier de Aare, die de twee meren met elkaar verbindt.

De Brienzersee ligt ten oosten van Interlaken en de Thunersee ligt ten westen van Interlaken. Per boot kun je dit gebied erg goed ontdekken en verder verkennen. 

JUNGFRAU

De beroemste bergtop van het Berner Oberland is de Jungfrau, welke je tijdens de camperreis kunt bereiken per trein. Vanuit het dorpje Scheidegg ga je per trein naar het hoogstgelegen treinstation van Europa, op ruim 3450 meter hoogte, de Jungfraujoch. Het observatorium ligt op 3571 meter hoogte en is één van de meest populaire attracties van Zwitserland. Ook kun je hier een ritje met de kabelbaan maken of wat dacht je van een tandradtrein?

De jungfrauregio staat bekend om de bekende bergen, de Mönch, de Eiger en natuurlijk de Jungfrau.
De uitzichten vanaf het Jungfraujoch zijn werkelijk adembenemend.

Tijdens een camperreis door Berner Oberland beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties