Grindelwald

In een echte Zwitserse groene bergvallei, aan de noordkant van de Alpen, ligt het gezellige dorpje Grindelwald. Op een hoogte van ruim 1000 meter wordt het gletsjerdorp omringt door bekende bergen als de Eiger (3970 m), de Mönch (4105 m) en de Jungfrau (4155 m). Het uitzicht is overal waar je kijkt werkelijk fantastisch. 

Bergreuzen als de Wetterhorn (3701 m) en de Schreckhorn (4078 m) omgeven het luchtkuuroord en bepalen het schitterende uitzicht. Daarmee is Grindelwald dan ook al ruim 100 jaar de grootste toeristische trekpleister van het Berner Oberland

DORFSTRASSE

Ondanks dat het bergdorp is uitgegroeid tot een wat drukkere toeristische bestemming heeft het centrum nog altijd zijn authentieke karakter behouden. Het dorp ligt op een prachtige plek te midden van bergweiden en vanaf de Dorfstrasse in het centrum is de kabelbaan goed bereikbaar.

Het landschap bestaat grotendeels uit grasland, te midden van een grandioze bergwereld en de meeste bewoners van het Grindelwald zijn dan ook boeren. Je kunt er zelfs bij een boer overnachten op een echte boerencamping. De campingeigenaar vertelt je graag de beste tips en verborgen geheimen voor het ontdekken van de omgeving.

RODELEN

Voor een bijzondere avondbesteding kun je in de zomermaanden vanaf de Pfingstegg, het uitzichtpunt bij Grindelwald, rodelen met zicht op het dorp en de bergen. 

ONEINDIGE WANDELMOGELIJKHEDEN

In de omgeving van Grindelwald staat ruim 300 kilometer aan wandelpaden tot je beschikking. Van korte wandelroutes tot complete dagtochten; alles is mogelijk. 

Een van de mooiste tochten is de route vanaf Grindelwald, via de Bachalpsee naar het Schynigeplateau.

Een kortere wandelroute loopt van Männlichen naar de voet van de Scheidegg en tijdens de wandeling heb je continu prachtig uitzicht op de prachtige toppen van de imposante bergen.

GLETSCHERSCHLUCHT

Net buiten Grindelwald kun je een bijzondere excursie maken. Terwijl je wandelt tussen de ruim 300 meter hoge rotswanden kun je de Gletscherschlucht bezoeken, een heuse gletsjerkloof. Je wandelt door een tunnel en kloof die ooit volledig met ijs bedekt was. Tijdens de indrukwekkende wandeling kom je verschillende watervallen tegen, die zijn ontstaan door het smeltwater van de gletsjer.

De beste periode voor het wandelen en kamperen in Grindelwald is vanaf juni tot begin oktober. De maand juni is ideaal voor de bloemenliefhebbers. Vanaf half oktober zijn de gondel- en kabelbanen gesloten. Gedurende de zomermaanden zijn de meeste campings, hotels en restaurants geopend.

Ook voor goede mountainbikeroutes alsmede wat meer spannende activiteiten kun je in Grindelwald goed terecht. Gletsjerwandelingen, klettersteigen, hooggebergtewandelingen, paragliden en alpensteppen, vrijwel alle buitenactiviteiten kun je vanuit het dorp goed maken tijdens je camperreis door Zwitserland.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties