Lausanne

Tijdens je camperreis door Zwitserland mag een bezoek aan Lausanne niet ontbreken. De hoofdstad van het Franstalige kanton Vaud staat bekend als een belangrijke onderwijs- en zakenstad en tevens is de zetel van het Internationaal Olympisch Comité, dat hier sinds 1914 gevestigd is. De stad is idyllisch gelegen aan de noordoever van het Meer van Génève. Je hebt vanaf de stad een betoverend uitzicht op het meer alsmede op de bergwereld, voor zover het oog reikt. 

OUDE BINNENSTAD

Parkeer de camper aan de rand van de stad en reis met de metro (lijn M2) vanaf de haven van Ouchy naar de oude binnenstad, de Cité. 

Prachtig gelegen aan het Meer van Génève is het historisch centrum. Gebouwd op drie heuvels en steile hellingen, omringd door bergen met wijnterrassen. Gezellige steegjes met restaurantjes, cafés en boetiekjes zorgen voor een sfeervol straatbeeld in het grotendeels autovrije centrum.

Rondom de Rue Centrale vind je mooie bezienswaardigheden, zoals de indrukwekkende blikvanger van de stad, de vroeggotische kathedraal met haar fraaie roosvenster. Lausanne was meer dan duizend jaar ook bisschopszetel. 

De Kathedraal Notre-Dame staat bekend om de omroeper die iedere nacht tussen 22.00 uur en 02.00 uur ieder uur aankondigt hoe laat het is. Diende het vroeger als waarschuwing voor brand, dient het tegenwoordig vooral als voortzetting van de traditie. 

WANDEL LANGS DE OUCHY PROMENADE

Maak een heerlijke wandeling over de Ouchy promenade in het mooie havenkwartier. Stop regelmatig om van het uitzicht op het meer alsmede de alpen te genieten.

Er zijn veel gezellige restaurantjes, terrassen en cafés te vinden aan de kade. Ook zwemmen of het populaire suppen kun je hier erg goed. Vanaf Ouchy kun je ook een mooie boottocht maken naar bijvoorbeeld Cully. 

OLYMPISCH MUSEUM

In de havenwijk Ouchy ligt het Olympisch museum. Lausanne is de hoofdstad van de World Union of Olympic Cities en een bezoek aan het indrukwekkende museum mag tijdens de camperreis dan ook zeker niet ontbreken. 

Het museum vertelt een prachtig verhaal over waar de Olympische Spelen voor staan. Je ontdekt er veel over de historie van de spelen uit het oude Griekenland, maar ook over de huidige spelen kun je veel informatie vinden. 

Uniek is de mogelijkheid tot het bewonderen van de echte Olympische fakkels, maar ook veel historische onderdelen zoals originele sportuitrustingen, posters en kleding kun je er vinden. 

WIJNTERASSEN LAVAUX

Net buiten de stad vind je de prachtige wijnterrassen van Lavaux, een culturele traditie die al uit de 11e eeuw stamt. Ruim 90% van de hier geproduceerde wijnen zal in Zwitserland gedronken worden. 
De lokale bevolking zegt dat de wijnen simpelweg te goed zijn om geëxporteerd te worden. 
Sinds 2017 staan de weelderige wijnterrassen van Lavaux op de Unesco werelderfgoedlijst. 

Parkeer de camper in Lausanne en reis vanaf het centraal station in een kleine tien minuten per trein naar Grandvaux. Hier kun je verschillende wijngaarden bezoeken en tijdens een wijnproeverij optimaal genieten van het geweldige uitzicht op het Meer van Génève. Oordeel zelf, zijn de wijnen ook daadwerkelijk zo lekker? Wij vinden absoluut van wel!

COLLECTION DE L 'ART BRUT

Eén van de grootste verzamelingen van het kunstgenre Art Brut, waarbij de regels van de gebruikelijke kunstwereld dus juist niet opgevolgd worden, kun je in Lausanne vinden. Deze stroming wordt ook wel de ‘outsider kunst’ genoemd. 
In dit museum kun je meer dan duizend kunstwerken vinden, van diverse kunstenaars, zoals beeldhouwwerken, schilderingen, maskers maar ook andere creatieve processen zijn hier te bewonderen. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties