Lauterbrunnen

Gelegen in een van de meest indrukwekkendste smalle dalen van Zwitserland ligt het dorp Lauterbrunnen, met aan beiden zijden hoge rotswanden. Het dal, het Lauterbrunnental, is ideaal voor dagtochten in de Jungfrauregio. Het dorp biedt doorgang tussen de dorpen Mürren en Wengen en vormt daarmee een goede verbinding in deze regio. In tegenstelling tot de dorpen Mürren en Wengen is Lauterbrunnen niet autovrij. 

Ingeklemd tussen de imposante bergtoppen en de gigantische rotswanden ligt het dorp verscholen. Vanuit het dal rijzen de rotswanden honderden meters omhoog en dat maakt Lauterbrunnen voor veel toeristen een echte droombestemming.

72 WATERVALLEN

Het gebied rondom Lauterbrunnen staat bekend om mooie groene alpenweiden, rotswanden, ontelbare wandelpaden en de maar liefst 72 prachtige watervallen. Het Lauterbrunnental is hierdoor één van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland en een echte vallei vol watervallen. 

Een belangrijke waterval is de Staubbach waterval, deze waterval stort met een diepte van bijna 300 meter de diepte in en is daarmee één van de hoogste vrijvallende watervallen van Europa. Je kunt de camper parkeren bij de kerk en vanaf hier maak je een korte wandeling en kun je de waterval vervolgens goed bewonderen. 

STAUBBACH WATERVAL

Er zijn verschillende mooie wandelingen vanuit Lauterbrunnen te maken. Denk bijvoorbeeld aan de hoogteroute vanuit Mürren en de oude handelsroute vanuit Stechelberg.

Wij adviseren een route vanuit het dorp, eerst langs de Staubbach waterval. Vervolgens kun je met de gondelbaan naar Mürren gaan, het hoogstgelegen autovrije dorp van het Berner Oberland kanton. Misschien herken je dit dorp wel uit de James Bond film ‘On the Majesty’s Secret Service’? Een prachtige plek om te lunchen en vooral te genieten van het uitzicht op zowel de Jungfrau als de Breithorn. Via een goed aangelegd bergpad daal je de Grütschalp af, terug naar Lauterbrunnen. De totale wandeltijd neemt zo’n 5 uur in beslag.

Er is een mooie camping in de omgeving van Lauterbrunnen, omgeven door het typische Zwitserse landschap van groene weiden met felgekleurde bloemen en houten huizen. Er staan ook veel koeien en geiten met rinkelende bellen te grazen in het gras vlakbij de camping. Je kunt er ook lekker eten, bij restaurant Weidstübli.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties