Ruinaulta

Een uniek natuurfenomeen in Zwitserland is de Ruinaulta, ook wel de Zwitserse Grand Canyon genoemd. Ruim 10.000 jaar geleden ontstond de rijnkloof, welke zich uitstrekt over bijna 13 km tussen Ilanz en Reichenau. Wanneer je met de camper over de bergweg gaat rijden heb je continu uitzicht op de kloof, die tot wel 400 meter diep is.

TREINREIS

De kloof is bereikbaar over water, per fiets, te voet, maar bijvoorbeeld ook per trein. Het betreft een van de populairste routes waarbij het spoor van Rhaetian Railway helemaal onderin prachtig door de kloof kronkelt. 

EEUWENOUD

Ruinaulta is de naam waarmee de Romaanse lokale bevolking de Vorderrhein kloven aanduidt, wat zoiets als hooggelegen puinhoop betekent. Het gesteente stamt uit de oertijd waarbij de gletsjer uit de ijstijd een rotslawine heeft doorstaan. De bizarre kalkachtige rotsformaties zijn kenmerkend voor de Ruinaulta.

ACTIVITEITEN BIJ DE RUINAULTA

Door het bijzondere natuurgebied in de omgeving van de Ruinaulta kun je allerlei activiteiten ondernemen. Wandel over de paden bij de glinsterende meren of door het alpenbos. Maar ook voor de actievere camperreizigers zijn er diverse mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, kanovaren of raften. Vooral in de woeste stroomversnellingen kunnen ook de raftingavonturiers zeker hun hart ophalen. Een bezoek aan het bijzondere uitkijkpunt, ‘Il Spir’ behoort dan ook tot de mogelijkheden. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties