Ticino

Het meest zuidelijke kanton van Zwitserland, Ticino, wordt ook wel de ‘poort naar het zuiden’ genoemd. Rijd met de camper door de Gotthardwegtunnel naar het zuiden en je komt in dit bijzondere gebied, waar men Italiaans spreekt. Je waant je in mediterraanse sferen en het gebied leent zich perfect voor een rondreis met de camper. Het gebied kenmerkt zich door hoge bergen, grillige rotsen en een indrukwekkende alpinewereld. Vooral het milde warme klimaat is erg geliefd bij de toeristen.

LAGO MAGGIORE

Het Lago Maggiore is erg populair met de zuidelijke flair, romantische pleine, authentieke huizen en wat dacht je van palmbomen? 

Rondom het meer zijn verschillende campings te vinden en vooral de ligging nabij de authentieke sfeervolle dorpjes, is vaak ideaal. 

In de zomermaanden is het vaak erg druk aan het Lago Maggiore en het reserveren van de campings kunnen we dan ook zeker aanraden.

GRENS MET ITALIE

In het zuiden grenst het kanton Ticino aan Italië. In het Frans en Duits wordt dit kanton aangeduid met ‘Tessin’. De hoofdstad van Ticino is Bellinzona, maar plaatsen als Lugano en Locarno zijn vaak meer geliefd. Elk stadje heeft haar eigen charme en je waant je in middeleeuwse sferen. Aan de diverse boulevards kun je genieten van heerlijke Italiaanse maaltijden en drankjes.

BERGPASSEN BERIJDEN MET DE CAMPER

Er zijn verschillende bergpassen te berijden met de camper in Ticino. Denk bijvoorbeeld aan Valle Verzasca, met haar beroemde stuwdam en romaanse brug, maar ook de Valle Maggia laat je via smalle haarspeldbochten naar de top van het gebergte rijden.

Ontzettend spectaculair en onbeschrijfelijk mooi. Een echte must voor tijdens de camperreis door Ticino. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties