Get your kicks on route 66!

 

Stel je een reis voor waar de open weg zich uitstrekt tot aan de horizon, waar elke mijl een nieuw hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis en cultuur onthult. Dat is de magie van Route 66, de 'Main Street of America'. Deze iconische route, die zich uitstrekt over 2.448 mijl (3.940 kilometer) van Chicago, Illinois, naar Santa Monica, Californië, spreekt al generaties lang tot de verbeelding van reizigers. Route 66 is een symbool van vrijheid, avontuur en de belofte van het onbekende. Kortom: de ideale route voor een road trip per huurcamper!

 

Route 66 | Travelhome Campervakanties

Foto: Twee reizigers nemen de voorgenomen route door in Route 66 Mural Park in Joplin, Missouri

Waar begint Route 66?

Het startpunt van Route 66 vind je in Chicago, bij het historische bord op Adams Street. Hier begint het avontuur, en vanaf het moment dat je de weg op gaat, zul je merken dat elke bocht, elk dorp en elke mijlpaal een verhaal te vertellen heeft.

 

Jouw camperavontuur langs hoogtepunten uit de Amerikaanse cultuur en geschiedenis begint in Chicago, vanwaar je jouw camper door schilderachtige steden in Illinois stuurt en historische bezienswaardigheden in Missouri bewondert. In Oklahoma proef je heerlijke barbecue, terwijl Texas je onderdompelt in cowboy-cultuur. New Mexico betovert met woestijnlandschappen en historische steden en Arizona biedt natuurlijke wonderen zoals de Grand Canyon. Een Route 66 camperreis eindigt ontspannen op het strand in Santa Monica, Californië.

 

Tijdens de rit ontdek je Route 66's iconische borden, authentieke diners en historische motels. Overnachten doe je op leuke lokale en authentieke campings en RV Parks langs de route.

 

Foto: Een mooie Route 66-etappe door de betoverende woestijnlandschappen van New Mexico

8 Amerikaanse staten in 3 weken

 

Vanuit het bruisende beginpunt in Chicago, Illinois, leidt Route 66 je door pittoreske stadjes, uitgestrekte landschappen en historische bezienswaardigheden. Dompel je onder in de diep gewortelde droom van vrijheid en avontuur terwijl je met je huurcamper in drie weken 8 Amerikaanse staten aandoet. In het verschiet liggen iconische bezienswaardigheden zoals de Gateway Arch in St. Louis, Missouri, die de westwaartse uitbreiding van het land symboliseert en het Indiaanse erfgoed van Oklahoma City. 

 

In Texas veranderen de landschappen drastisch: verwacht uitgestrekte vlaktes en grillige canyons. New Mexico biedt de warme sfeer van Santa Fe en de fascinerende versteende bomen van het Petrified Forest National Park. Arizona presenteert de majestueuze Grand Canyon en charmante stadjes zoals Seligman, die de nostalgie van Route 66 levend houden met kleurrijke muurschilderingen en historische ambiance.

 

Uiteindelijk kom je aan in het levendige Los Angeles waar je kunt ontspannen op het zonnige Californische strand van Santa Monica en een wandeling kunt maken over de iconische Santa Monica Pier.

 

Foto: Tijdens een Route 66-camperreis kom je door 8 heel verschillende staten in 3 weken

The Eagles en Historic Route 66

 

Een bekende stop aan Route 66 is Winslow, Arizona, dat bekend werd door zijn connectie met het iconische Eagles-nummer 'Take It Easy'. In het lied worden de regels 'Well, I'm standing on a corner in Winslow, Arizona' gezongen, wat de stad wereldwijde bekendheid opleverde.

 

Sinds de release van het nummer transformeerde Winslow tot een toeristentrekpleister. Van heinde en verre trekken toeristen naar het plaatsje om het decor van de hit met eigen ogen te aanschouwen. In 1999 werd er op de beroemde straathoek een beeld geplaatst ter ere van de track. Dat beeld is tot op de dag een must-visit voor Eagles-fans en reizigers die willen genieten van de unieke combinatie van muziekgeschiedenis en de historische Route 66.

 

Dus, terwijl je Route 66 verkent, maak zeker een tussenstop in Winslow om te genieten van de melodieën van 'Take It Easy' en de tijdloze sfeer van deze legendarische hoek in Winslow, Arizona.

 

Foto: 'Standing on a corner in Winslow, Arizona' 🎵 #Route66 #TakeItEasy

Reisexpert Tabitha vertelt:

'Route 66 is niet zomaar een weg; het is een reis door de ziel van Amerika. Met mijn huurcamper rijden door schilderachtige stadjes in Illinois, langs de indrukwekkende Gateway Arch in St. Louis en de betoverende landschappen in Arizona, was een droom die uitkwam. Ik kan iedereen een rit langs Amerikaanse steden, authentieke diners en langs de adembenemende landschappen van Illinois tot Arizona, van harte aanbevelen!'

Foto: Op camperreis over Route 66 met een huurcamper van Cruise America

Facts & Figures

Beste reistijd:

Met bijna 4000 km tussen begin- en eindpunt Chicago en Los Angeles, is het onmogelijk om een reisperiode te kiezen waarin je gedurende de hele reis geniet van de beste weersomstandigheden. Beginpunt Chicago heeft een vochtig continentaal klimaat met vier seizoenen, terwijl eindpunt Los Angeles een mild mediterraan klimaat heeft met stabiele temperaturen gedurende het jaar. Van mei tot en met september geniet je van de meest ideale weersomstandigheden op Route 66: niet te koud tijdens de eerste etappes en niet te warm tijdens je rit door de woestijnachtige landschappen verderop.

Gemiddelde temperatuur:

Chicago, Illinois: 

Mei: 9-23 °C
Juni: 15-29 °C
Juli: 19-32 °C
Augustus: 18-32 °C
September: 13-28 °C

Adrian, Texas (exact op de helft van Route 66):

Mei tot september: 26-34 °C

 

Los Angeles, Californië:

Mei: 13-24 °C
Juni: 15-27 °C
Juli: 18-29 °C
Augustus: 18-30 °C
September: 17-29 °C

Aanbevolen reisduur:

3 weken

Ophaal/inleverlocaties:

Je kunt je huurcamper ophalen in Chicago of, wanneer je Route 66 rijdt in omgekeerde richting, in Los Angeles. Nog een stukje Californische kust meepikken? Start je reis dan vanuit San Francisco en rijd via panormaweg Highway 1 naar je eindbestemming.

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.

Travelhome op de vakantiebeurs!

Jaren '60 sfeer in Seligman

 

De geest van de jaren '60 leeft nog steeds in Seligman, Arizona. In dit dorpje langs Route 66 sieren goed onderhouden klassieke auto's de straten. Het lijkt wel alsof de tijd heeft stilgestaan met al die felgekleurde Cadillacs, Chevrolets en Ford Mustangs die de trottoirs opfleuren! 

 

Het hoogtepunt van een bezoek aan Seligman is de historische Seligman Sundries Store, een icoon van Route 66. Hier kun je jezelf onderdompelen in de jaren '60-sfeer terwijl je geniet van een traditionele milkshake of een smakelijke hamburger. Het interieur van de winkel is versierd met oude borden, jukeboxen en vintage reclame. Kortom: mis Seligman niet tijdens je Route 66-camperreis, als jij fan bent van een nostalgische sfeer, vintage auto's en de iconische periode van de jaren '60. 

 

Foto: Seligman, Arizona, wordt ook wel de 'birthplace of Historic Route 66' genoemd