Goedkoper op camperreis in Amerika of Canada

Goedkoper op camperreis in Amerika of Canada

Door Tabitha op 7 juni 2023

Goedkoper op camperreis in Amerika of Canada – handige bespaartips vóór en tijdens je reis.

Met deze 10 tips kun je vóór en tijdens je camperreis door Amerika en Canada veel besparen. Zo kun je er ter plekke weer leuke dingen van doen.


VOOR JE CAMPERREIS

1. Boek vroeg!
Anders dan met andere soort reizen is het bij camperreizen verstandig om (heel) vroeg te boeken. Je zult het misschien niet geloven maar al in april/mei ontvangen wij de eerste prijzen voor camperhuur voor de volgende zomer en kun je jouw reis voor volgend jaar dus al vastleggen. Door vroeg te boeken bespaar je al snel honderden euro’s, omdat je verzekerd bent van de hoogste vroegboekkortingen én de laagste (flex)prijzen. Bovendien geeft vroeg boeken je meer keuzemogelijkheden, vooral bij populaire camperverhuurders met beperkte beschikbaarheid tijdens het hoogseizoen.

 

2. Bekijk de prijzen voor alternatieve ophaallocaties
Bij camperverhuurders die werken met flexprijzen (de overgrote meerderheid!) loont het de moeite om even te kijken of je voordeliger uit bent als je jouw camper ophaalt in een andere locatie. Ga je bijvoorbeeld naar West-Canada dan check je Vancouver, Calgary maar kun je eventueel ook denken aan Seattle. Ga je naar West-Amerika dan kun je denken aan Los Angeles, San Francisco en Las Vegas, maar ook aan Phoenix of Denver. Vergelijk de prijzen op verschillende locaties om te zien waar je de beste deal kunt krijgen.

 

3. Bekijk de prijzen voor alternatieve data
Ben je flexibel in je reisdata? Dat kan soms veel besparen. Als je niet gebonden bent aan de precieze reisdagen, maar bijvoorbeeld een paar dagen (of misschien nog wel meer) eerder of later kunt vertrekken, dan kun je hiermee veel besparen. Het zou zo maar kunnen zijn dat je dan net in een voordeliger seizoen reist óf dat de vraag voor een bepaalde ophaalweek net lager is, waardoor de prijs ook lager zal zijn. Flexibiliteit in reisdata kan je aanzienlijke besparingen opleveren, dus probeer verschillende vertrek- en terugkomstdagen uit om te zien of er prijsverschillen zijn.

 

4. Wijk indien mogelijk uit naar voor-of najaar
Sommige mensen kunnen er echt niet onderuit, maar als het even kan wijk dan uit naar het voorjaar of najaar. De prijzen van camperreizen in het hoogseizoen (juli en augustus) kunnen verdubbelen ten opzichte van het voor- en najaar. Dat scheelt dus nogal wat!
Wat een uitzoekwerk horen we je denken, maar niet gevreesd! Wij helpen je hier graag bij! Geef bij je offerteaanvraag even door dat je flexibel bent, dan doen wij al het werk voor je om de beste deal te vinden.

 

TIJDENS JE CAMPERREIS

5. Kampeer op campings in natuurparken of zoek uit waar je (bijna) gratis kunt kamperen

Kampeer op campings in natuurparken of zoek uit waar je (bijna) gratis kunt kamperen
In de bekende natuurparken kampeer je op de mooiste plekjes voor kleine prijzen. Als de camping te reserveren is, dan raden we echt aan dit te doen, want deze kampeerplaatsen zijn ontzettend populair en snel volgeboekt. Naast de bekende natuurparken zoals Yosemite, Yellowstone en de Rocky Mountains, kun je ook overwegen om uit te wijken naar campings in minder bekende staatsparken of op nabijgelegen openbare gronden. Op websites zoals Campendium en Freecampsites kun je handige informatie vinden over goedkopere kampeerplekken of zelfs gratis kampeermogelijkheden.

 

6. Bespaar op de boodschappen
Net als onze bonuskaart van de Appie Heijn hebben veel supermarkten in de USA en Canada ook klantenkaarten die je korting geven op je boodschappen. Blijf je drie weken bijvoorbeeld dan zul je best wel wat boodschappen doen en kan het de moeite lonen om je even te registreren voor een dergelijke klantenpas. Bovendien kun je ook profiteren van kortingscoupons en wekelijkse aanbiedingen. Houd de folders en websites van supermarkten in de gaten om te zien waar je de beste deals kunt vinden. Overweeg ook om lokaal geproduceerd voedsel te kopen op boerenmarkten, wat vaak verser en goedkoper kan zijn.

 

7. Bespaar op benzinekosten
De pas waar we het in het vorige punt al over hadden geeft je bij sommige tankstations ook wat korting op je benzine, altijd de moeite waard om het even na te vragen. Daarnaast kun je besparen op benzinekosten door je tankstrategie te plannen. Gebruik apps en websites zoals GasBuddy om de goedkoopste tankstations in de buurt te vinden. Tank bij voorkeur buiten de natuurparken en afgelegen gebieden, waar de brandstofprijzen vaak hoger zijn.

 

8. Kook /BBQ zelf
Elke dag drie keer uit eten gaan is natuurlijk lekker luxe, maar het zorgt er ook voor dat je portemonnee snel dunner wordt. In je camper vind je een prima keuken, vaak compleet met oven en/of magnetron, en een grote koelkast en vriezer. Rijd naar een van de grote supermarkten en sla hier voor een paar dagen in. Zo kun je je ontbijt, lunch en avondeten zelf klaarmaken. De avonden zijn onze favoriet: op de meeste campings heb je een eigen barbecue of vuurschaal om je eten op te koken. Het is niet alleen voordeliger, maar ook nog gezellig!

 

9. Schaf een toegangspas aan voor de nationale parken
Ga je veel nationale parken bezoeken op jouw route? Dan loont het absoluut om een toegangspas aan te schaffen voor alle nationale parken. De pas is geldig voor een jaar en wordt per camper gekocht bij het eerste park waar je binnen rijdt.

 

10. Gebruik je kortingspas voor campings
Heb je je camperreis geboekt bij Travelhome dan ontvang je van ons een kortingspas voor de KOA Campgrounds (een campingketen in Noord-Amerika). Wil je vaker overnachten op andere campingketens check dan even of er kortingskaarten beschikbaar zijn (soms moet je hiervoor betalen maar wegen de kosten op tegen de korting die je uiteindelijk ontvangt).

 

Met deze tips kun je genieten van een geweldige camperreis in Amerika of Canada, terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart.