Waarom Florida met de camper?

Waarom Florida met de camper?

Door Manon de Laat op 18 februari 2021

Zon, zee, strand, zul je denken als je aan Florida denkt. Maar Florida heeft zoveel meer te bieden dan alleen dat! Daar komt bij dat deze bestemming zich perfect leent voor het reizen met een camper. Waarom Florida de perfecte camperbestemming is? Dat vertellen we je in deze blog!

#1. Het weer in Florida.

Florida, ook wel ‘The Sunshine State’ genoemd, staat bekend om het lekkere weer. Wil je aan de winterse temperaturen van Nederland ontsnappen? Ga dan voor de zomerse temperaturen in Florida! Met een camper leef je voornamelijk buiten en daar leent deze staat zich uiterst goed voor. Na een tocht met de camper kom je aan op de camping, je zet je stoeltjes buiten, neemt een hapje en een drankje en met de zon op je gezicht geniet je van het heerlijke uitzicht over een breed zandstrand met palmbomen. Wat wil je nog meer?

#2. Prachtige campings in Florida.

Wat Florida een ideale camperbestemming maakt is dat in vrijwel alle nationale parken campings te vinden zijn. Je kunt dus in de nationale parken overnachten met de camper. Campings vind je in Florida ook in de zogenoemde State Parks en aan de meest mooie stranden. Kortom; veel variatie! Wil je wakker worden met prachtige uitzichten in een nationaal park, of ’s morgens uit de camper stappen en ontbijten met een kopje koffie en de voetjes in het zand? Of wil je juist overnachten op een camping dicht bij de themaparken in Orlando? Alles is mogelijk in Florida!  

#3. De afstanden in Florida.

De reisafstanden in Florida zijn voor Amerikaanse begrippen relatief klein. Gemiddeld ben je twee á drie uur onderweg naar een volgende bezienswaardigheid. Maak je een rondreis in West-Amerika? Dan zijn de afstanden vaak een stuk langer. Met een camper door Florida roadtrippen is dus heel goed te doen. Dit is nog eens een extra voordeel als je een rondreis wilt maken met kinderen. Je kunt rustig op je gemak rondreizen en hebt alle tijd om kleine stops te maken.

#4. Relaxte sfeer in Florida.

Iedereen die Florida bezocht heeft zal beamen dat hier een relaxte sfeer hangt. Op reis met een camper is ook ontspanning. Je hebt je ‘huis op wielen’ bij je, je hebt geen haast en neemt de relaxte sfeer van deze staat direct over. Stel je eens voor: je bent op weg naar Key West en aan beiden kanten zie je de zee. Aan de ene kant zie je de Golf van Mexico en als je naar de andere kant kijkt zie je de Atlantische Oceaan. De ene na de andere palmboom vergezeld door een wit tropisch strandje vliegt voorbij. Dit is pas vakantie! Spot je een strandtentje of heb je zin om even met de voetjes in het water te gaan? Zet de camper dan even aan de kant en neem het ervan!  

#5. Alles is mogelijk in Florida.

Wie op zoek is naar prachtige natuur, ontspanning én actie is in Florida aan het goede adres. De prachtige nationale parken, de tropische stranden, een bezoek aan de grootste subtropische wildernis: Everglades National Park en het avontuur in de vele themaparken in Orlando maken jouw campervakantie tot een onvergetelijke reis. Wist je dat na de camperreis de vakantie nog niet afgelopen hoeft te zijn? Beeld je eens in: je levert de camper in, haalt een convertible op en rijdt naar je villa met privézwembad waar je nog een aantal dagen geniet van de luxe en de themaparken die op ongeveer 15 minuten rijden gelegen zijn. Een villa huren met een auto is voordeliger dan je zou denken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden als je denkt dat dit misschien wel wat voor jou kan zijn! Wanneer je de campervakantie in alle rust en luxe wilt afsluiten is een cruise door de Bahama’s ook zeker de moeite waard. Een cruise waarbij je kunt genieten van de heerlijke temperaturen, de hapjes en drankjes aan boord en ondertussen op de bijzondere herinneringen kunt terugkijken van de camperreis die je hebt gemaakt. 

Ben je na het lezen overtuigd dat jouw volgende bestemming Florida wordt? Vraag een offerte aan of maak een afspraak om te videobellen met een van onze Florida-experts, zodat we samen jouw reisplannen kunnen doorspreken. Tot gauw!