Campingpakket Edmonton en de Rockies

Een grensoverschrijdend avontuur door de Rockies

CAMPINGPAKKET: EDMONTON EN DE ROCKIES
Een grensoverschrijdend avontuur door de Rockies

 

Je start deze geweldige reis in het sfeervolle en levendige Edmonton waar je drie overnachtingen hebt. Je bent vrij om de dagen in te delen zoals jij dat wilt. Bezoek musea, laat je onderdompelen in de rijke kunst-en cultuurscene, verken de oever van de North Saskatchewan Rivier te voet, per fiets of segway en shop in sfeervolle boetiekjes of in een enorm winkelcentrum.

 

Na twee volle dagen in deze geweldige stad is het tijd om jouw camper op te halen waarmee je de komende 26 dagen een onvergelijk grensoverschrijdend avontuur in de Rockies gaat beleven. De route is al deels voor je uitgestippeld, alle campingovernachtingen hebben wij namelijk al voor je gereserveerd. Zo ben je zeker van een prachtige plekje bij de mooiste parken. Bij het campingpakket ontvang je ook een gepersonaliseerd digitaal Tour Book waarin jouw route staat uitgestippeld en waar je veel tips, bezienswaardigheden en excursies in terugvindt. Middels de bijbehorende app heb je alles wat je nodig hebt bij de hand.

 

Jouw tour door de Canadese Rockies start in Jasper, waar wij al twee excursies voor je hebben geregeld. Om Jasper écht te ervaren zijn dit zeker twee must do's! Vanuit Jasper rijd je over de indrukwekkende en onbeschrijflijke mooie Icefields Parkway. Neem de tijd om deze weg af te leggen, er zijn ontelbare mooie stops bij meren, watervallen en gletsjers. De Icefields Parkway brengt je naar Banff, een sfeervol wintersportstadje omgeven door prachige bergen. Vanuit Banff rijd je verder richting het zuiden waar je na enkele dagen met Amerikaanse grens oversteekt en de Amerikaanse Rocky Mountains gaat verkennen. Zo staan Craters of the Moon National Monument, Grand Teton National Park en het spectaculaire Yellowstone National park op de planning! Houd je ogen open en je camera in de aanslag, het kan namelijk zomaar zijn dat prachtige wilde dieren zoals beren, bizons en elanden jouw pad kruisen. Vanuit Yellowstone National Park rijd je via Glacier National Park weer terug richting het noorden waar je bij Waterton Lakes National Park weer de grens met Canada oversteekt. De laatste drie dagen van jouw camperreis staan in het teken wat kleinere parken. Ga in Dinosaur Provincial Park op zoektocht naar fossielen en voetstappen uit het tijdperk van de dinosauriërs, en beklim in Drumheller de grootste dinosaurus ter wereld, een model van een T-Rex die een grandioos uitzicht over de badlands biedt. Jouw reis eindigt bij Elk Island National Park waar je oog in oog komt te staan met bizons en meer leert over deze majesteuze dieren. Na Elk Island National Park is het tijd om weer terug te rijden naar Edmonton waar je jouw campertje gedag zegt en bedankt voor de prachtige avonturen. Met een rechtstrekse vlucht van KLM vlieg je dezelfde dag nog van Edmonton terug naar Amsterdam waar je, door het tijdsverschil, de volgende dag je voeten op de bodem zet. 

 

Wil je graag weten wat je kunt verwachten tijdens deze reis, bekijk dan de route Edmonton en de Rockies om alvast wat voorpret te beleven in inspiratie op te doen.

 

Let op: de nationale parkenpas voor Canada is inclusief in deze pakketreis. De nationale parkenpas voor Amerika is niet inbegrepen, maar is voor deze reis wel noodzakelijk.

 

De beschreven route is gebaseerd op de campings die zijn opgenomen in het campingpakket. Deze zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien een camping geen beschikbaarheid heeft, kiezen wij een passend alternatief. We proberen in dat geval een camping te kiezen die op of zo dichtbij mogelijk de oorspronkelijke route ligt.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen