Lillooet

Aan de Fraser River ligt het dorpje Lillooet. Het dorpje bevindt zich in de provincie British Columbia, Canada. Lillooet is een van de warmste plaatsen van Canada, met record temperaturen van 40 graden in de zomer staat Lillooet samen met Oyosoos regelmatig aangeschreven als "Canadian's Hot Spot". Lillooet is een bekende plaats vanwege de Gold Rush die jaren geleden hier een flinke invloed heeft gehad.

BEZIENSWAARDIGHEDEN LILLOOET

In het Lillooet Museum & Visitor Centre kun je veel voorwerpen vinden uit de Gold Rush. Deze staan hier tentoongesteld en met verschillende informatieve borden wordt er een kort en bondige uitleg gegeven over dit tijdperk. Naast voorwerpen uit de Gold Rush kun je ook verschillende voorwerpen vinden van de indianen, zoals originele kledij, wapens en andere gebruiksvoorwerpen. Wil je meer weten over het museum? De medewerkers vinden het erg leuk om te vertellen over de geschiedenis van hun plaats.

Naast de geschiedenis en natuur kun je in Lillooet ook gaan wijnproeven. Vanwege de warme zomerse temperaturen kunnen wijngaarden hier volop bloeien. Bezoek bijvoorbeeld Fort Berens Estate Winery en maak een wandeling door de wijngaard of ga wijnproeven! De medewerkers kunnen je veel vertellen over de wijnen en doen suggesties voor lekkere borrelhapjes.  

Heb je meer zin om te gaan wandelen, klimmen of andere actieve activiteiten te ondernemen? Bewandel dan Red Rock, eenmaal aan de top heb je een prachtig uitzicht over het dorpje. Onderweg heb je ook nog kans om verschillende wilde dieren te spotten. Reis je in de zomer? Neem dan genoeg water mee! Je kunt ook een wandelingen maken langs de Fraser River. Of ga hier vissen! Er zijn prachtige spots waar je je hengel uit mag slaan.

Houd je van golfen? Dan kun je ook een balletje gaan slaan op de Sheep Pasture Golf Course. Ga hier lunchen en geniet van de prachtige groene golf courses.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Een bezoek aan Lillooet is goed te combineren wanneer je jouw reis begint in Vancouver. Via Whistler rijdt je hierheen om vervolgens via Kamloops en Revelstoke bij de bekende parken Banff en Jasper uit te komen. Je kunt jouw reis dan eindigen in bijvoorbeeld Calgary.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties