Prince Rupert

Prince Rupert is een stad op het eiland Kaien. Prince Rupert is de plek waar alles van buitenaf naartoe wordt getransporteerd, zowel ter zee, ter land als in de lucht. Prince Rupert is gesitueerd nabij de Inside Passage, een route langs de kust van de Stille Oceaan welke van Vancouver naar Skagway, Alaska loopt.

BEZIENSWAARDIGHEDEN PRINCE RUPERT

Het ruige terrein van Kaien Island biedt wildlife liefhebbers vele mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om walvissen te gaan spotten aan de hand van verschillende boottrips. De deskundigen aan boord kunnen je meer vertellen over deze enorme dieren en het gebied. Zeker de moeite waard.

Prince Rupert biedt ook de mogelijkheid om beren van dichtbij te bekijken, bezoek hiervoor de Khutzeymateen Grizzly Bear Sanctuary. Dit is een park waar beren in grote getalen voorkomen, een kans om er een te spotten is dus groot! Boek een van de begeleide tours met gids - vaak zijn deze in combinatie met een whalewatching tour - tijdens deze tour zul je veel wilde dieren tegen komen, vergeet dus je fotocamera niet!

Naast beren en walvissen spotten kun je ook deelnemen aan de vistours. Ben je een visliefhebber? Dan is dit een erg leuke activiteit! Met een boot trek je erop uit en ga je vissen samen met gidsen die je onderweg tips en truc's laten zien.

Ga je liever wandelen? Neem dan het Butze Rapids Park and Trail, het pad komt langs prachtige beekjes, valleien, meren en rivieren. Neem een picknick in de prachtige natuur en geniet van de omgeving. De kustlijn van de meren zijn leuk om te bekijken vanwege de grote getalen aan krabjes en zeesterren.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Wilt u Prince Rupert bezoeken tijdens uw camperreis? Begin uw reis dan in Vancouver. Bezoek dan eerst Vancouver Island waar je vanuit Port Hardy met de Inside Passage ferry naar Prince Rupert vaart.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties