Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Weer & Klimaat in Canada

Canada is een perfecte bestemming voor een camperreis. Indien je een camper gaat huren in Canada is het prettig om te weten wat voor klimaat je kunt verwachten tijdens jouw camperreis. Canada heeft door de grootte van het land een zeer gevarieerd klimaat. Tijdens een rondreis met de camper door Canada kun je te maken krijgen met de verschillende klimaten. Op deze pagina kun je meer te weten komen over het klimaat in de verschillende regio's zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens jouw camperreis.

British Columbia is met zekerheid de populairste provincie van het westen van Canada. De combinatie van overweldigend natuurschoon en gezellige wereldsteden zullen een gezellige indruk op jou maken tijdens een rondreis met de camper. Dit gebied kent een gematigd zeeklimaat met mildere winters dan de oostkust.
De oostelijke provincies Ontario en Québec zijn geheel verschillend van de provincies in het westen. In het oosten van Canada kunnen in de winter zware sneeuwstormen voorkomen. De zomers kunnen vooral in de zuidelijke streken opvallend warm en vochtig zijn. In het zuiden van British Columbia bevindt zich zelfs een klein woestijngebied! Een deel van zuidelijk Alberta kent door de afscherming van de Rocky Mountains een vrij droog klimaat. Het noorden van Canada kent kortere zomers en zeer koude winters met temperaturen die regelmatig onder de -40° Celsius reiken. Je zult dus voorafgaand aan jouw camperreis Canada goed moeten kijken wat voor kleding je mee op reis neemt.

 

De beste reistijd in Canada zijn de zomermaanden. De tempratuur is aangenaam en er is veel licht. In de winter is het vooral koud en donker. De beste reismaanden zijn juni tot en met september. Het hoogseizoen in Canada valt in de maanden juli en augustus. Houd er tijdens jouw camperreis rekening mee wanneer je in het hoogseizoen reist er veel toeristen zullen zijn en het reserveren van campings gewenst is.