Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Eten & Drinken in Canada

De Engelse en Franse invloeden zijn in Canada niet alleen merkbaar aan de architectuur en de taal die gesproken wordt. Ook de Canadese keuken bevat veel invloeden uit Frankrijk en Engeland. Je merkt het vooral in restaurants waar de Engelse 'pies' en de Franse 'poutines' standaard op het menu staan.  

Tijdens jouw camperreis doe je natuurlijk boodschappen bij een supermarkt en kook je zelf je maaltijden of steek je de barbecue aan. Canadezen zijn hier overigens dol op. In de supermarkt vind je, net als in Nederland een uitgebreide selectie aan etenswaren. Vaak zijn ze in grootverpakking (maar de koelkast in de camper is daarop ingesteld!). Zowel voor de vleesliefhebber als de vegetariër zijn er ontzettend veel opties. Ook typisch Canadese producten kun je hier natuurlijk kopen en het is leuk om deze in gerechten te proberen. Zo gebruiken ze de wereldberoemde Maple Syrup niet alleen voor pannenkoeken maar ook bij de bereiding van sauzen, als marinade voor vlees én in de toetjes!

Wil je tijdens jouw camperreis door Canada een keer niet zelf koken? Uit eten gaan is in Canada in de regel wat voordeliger dan in Nederland. Houd er rekening mee dat porties in Canada groter zijn dan we in Nederland gewend zijn. Geen probleem als je deze grote porties niet helemaal op kunt. Voel je in dat geval niet bezwaard om een doggybag te vragen, dat is in Canada heel normaal.

Bestel je een glas drinken in een (fastfood)restaurant, dan is het vaak mogelijk om, voor een vast bedrag, jouw glas zo vaak bij te vullen als je zelf wilt, de zogenaamde ‘refill’. De gemiddelde prijs van een kopje koffie ligt zo rond de EUR 1,50. Voor frisdrank is dit EUR 2,00.

HET ONTBIJT IN CANADA 

Het ontbijt is in Canada de belangrijkste maaltijd van de dag. Canadezen houden dan ook van een uitgebreide maaltijd.
Een Canadees ontbijt kan bestaan uit eieren in alle mogelijke vormen. Wil je een spiegelei dan vraag je om 'Sunny side up', wil je een roerei dan vraag je om 'scrambled egg', ga je voor een ei dat aan beide kanten gebakken is dan vraag je 'flipped over'. De eieren worden geserveerd met spek, worstjes en ham, bonen en gebakken aardappels. Pannenkoeken, natuurlijk mét Canadian Maple Syrup, horen ook bij een uitgebreid Canadees ontbijt. Hier drink je koffie bij, wat in veel restaurants telkens gratis wordt bijgevuld.

Wil je liever wat minder eten op de vroege ochtend? Natuurlijk zijn er alternatieven. In vrijwel alle restaurants worden ontbijtgranen (cereal of granola) met melk of yoghurt geserveerd, of kun je kiezen voor toast of croissants.

Tijdens je rondreis per camper hoef je natuurlijk niet altijd in restaurants te ontbijten. Je doet boodschappen in de supermarkt en serveert je eigen ontbijt lekker buiten in de natuur op de camping! Zo bespaar je ook nog eens op de kosten.

DE CANDESE LUNCH

De lunch in Canada kan variëren van een kleine snack of een belegd broodje in de steden, tot een volledige stevige maaltijd op het platteland. In supermarkten is uiteraard brood en allerlei soorten beleg verkrijgbaar dat je tijdens jouw camperrondreis kunt eten als lunch. Tip: zorg dat je een broodrooster in de camper hebt, want het Canadese brood is normaal gesproken gemaakt om te toasten. Het smaakt minder goed als je het zo op eet. 

HET DINER IN CANADA

Het avondeten in Canada is een warme maaltijd. Dit kan met vlees zijn of vegetarisch. In de provincies die aan zee liggen worden veel vis en schaaldieren gegeten. Zoals hierboven vermeld, zijn er veel Engelse en Franse invloeden. Het gerecht Poutines (friet met daaroverheen kaas en jus) wordt vooral in het oosten veel gegeten. Ook barbecuemaaltijden zijn populair. Op campings in Canada is het heel gebruikelijk om de barbecue aan te zetten en hierop je avondeten te bereiden. Het prettige aan een camperreis is dat je niet elke dag uit hoeft te gaan eten. Je hebt alle benodigdheden voor het koken van je eigen maaltijd bij de hand.