Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Supermarkten in Canada

Een van de voordelen van het reizen per huurcamper is de vrijheid die je hebt. Een deel van die vrijheid komt omdat je je huis altijd bij je hebt. Je vult je koelkast en keukenkastjes regelmatig met een voorraad etenswaren en drinken, zodat je even vooruit kan. Je zult tijdens jouw camperreis dus een aantal keren boodschappen doen. Canada kent een paar grote supermarktketens waaronder Walmart en Target. In tegenstelling tot de supermarkten zoals we die in Nederland kennen is in de supermarkten in Canada werkelijk alles verkrijgbaar, van kleding tot meubelen en van speelgoed tot elektronica.

NAAR EEN SUPERMARKT TIJDENS JOUW CAMPERREIS

Wanneer je boodschappen doet bij een van de supermarkten in Canada, is parkeren vaak geen probleem. Bij veel supermarktketens zijn speciale parkeerplaatsen voor campers, hier kun je in de regel gratis parkeren. Veel van de supermarktketens in Canada maken gebruik van kortingskaarten. Deze zijn gratis verkrijgbaar aan de infobalie in de supermarkt. Supermarkten in Canada zijn erg groot, boodschappen doen is dan ook vaak een hele beleving. Een tip is dan ook om voorafgaand aan jouw bezoek aan de supermarkt een boodschappenlijstje te maken, anders ben je waarschijnlijk uren bezig met het zoeken naar de producten die je nodig hebt.

Ook verpakkingen zijn veelal groter dan je waarschijnlijk gewend bent in Nederland. De reden hiervoor is dat de meeste Canadezen zelden boodschappen doen. Dit komt door de lange afstanden die Canadezen vaak af moeten leggen voor de dichtstbijzijnde supermarkt en door het slechte weer dat voor kan komen in het land. Op het moment dat ze dan naar de supermarkt gaan kopen ze ook extra veel en zijn grote verpakkingen handig. 

Niet in alle supermarkten in Canada worden alcoholische dranken verkocht, alleen winkels met een vergunning mogen dit verkopen. Alcoholhoudende dranken zijn vaak verkrijgbaar in een slijterij. Deze liggen dikwijls vlakbij een supermarkt.