Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Reisdocumenten Canada

Wellicht ga je binnenkort op camperreis door Canada. Het is dan belangrijk om te weten welke reisdocumenten je in jouw bezit dient te hebben. Voor Canada heb je een paspoort nodig dat geldig is tot en met de dag na terugkomst. Ook kinderen en baby’s dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Het is voor kinderen en baby’s niet langer toegestaan om bijgeschreven te staan in het paspoort van de ouders. 

VISUMBENODIGDHEDEN TIJDENS JOUW CAMPERREIS IN CANADA

Wanneer je van plan bent om een camperreis te maken in Canada en deze reis is korter dan 90 dagen (ongeveer 3 maanden), heb je als Nederlander geen visum nodig. Wanneer je langer dan 90 dagen wil verblijven moet je een visum aanvragen. Voordat je naar Canada afreist om een camper te huren, vul je een eTA-formulier naar waarheid in. Dit is een manier van de Canadese regering om reizigers naar Canada vooraf te registreren. Deze aanvraag moet je zeker voor 72 uur voor vertrek invullen. Er zitten kosten aan het eTA-formulier verbonden. Deze bedragen CA$7,- per inschrijving. Om een eTA-aanvraag te doen, moet je in bezit zijn van een creditcard, zodat je de kosten tijdens de aanvraag op internet kunt voldoen. Nadat je toestemming hebt gekregen om naar Canada af te reizen voor jouw camperreis, blijft je registratie 5 jaar geldig of tot het moment dat je een nieuw paspoort krijgt. Na 5 jaar of als je een nieuw paspoort hebt gekregen, moet je een nieuwe eTA-registratie invullen. Je kunt het eTA-formulier vinden op de officiële website van de Canadese overheid.

 

Indien je reist van Canada naar Amerika met jouw huurcamper dan dien je naast je eTA een ESTA Visa Waiver aan te vragen.


Heb je een paspoort dat niet is uitgegeven in een EU-land, controleer dan zelf of je al dan niet een visum of ander(e) reisdocument(en) moet aanvragen.