Praktische Info - Cuba

Ontdek je met

Moniek

Roxanne

Geld in Cuba

Als je interesse hebt in een camperreis naar Cuba of als je al een camperreis geboekt hebt, is het natuurlijk makkelijk om te weten waarmee je moet betalen in Cuba en of je makkelijk geld kunt pinnen in Cuba. Hieronder lees je daarom meer over het betaalmiddel in Cuba.

De Cubaanse nationale munt is de Pesos Convertible (CUC). De waarde hiervan staat gelijk aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Echter, hanteert de bevolking vaak graag de Cubaanse Pesos. Deze munteenheid wordt door de bevolking als nationale munteenheid gezien. De Cubaanse Pesos is een stuk minder waard als de Pesos Convertible (1 CUC = 25 Cubaanse Pesos). 

De laatste tijd wordt het ook in Cuba steeds makkelijker om geld te pinnen, of om te betalen met een creditcard. Er komen steeds meer ATM automaten bij, maar je moet nog steeds zoeken om ze te vinden én als je ze vindt is het niet vanzelfsprekend dat je er kunt pinnen. Zorg dus altijd dat je voldoende contant geld (Euro's) mee hebt genomen vanuit Nederland. Het is niet mogelijk om in Nederland Euro's om te wisselen voor Pesos Convertible, dit kun je doen na aankomst in Cuba op de luchthaven en vaak in de grotere hotels. Verder worden creditcards steeds vaker geaccepteerd, zolang ze niet van Amerikaanse bedrijven zijn (Bijv. American Express). Mocht je na jouw reis nog Pesos overhebben, raden wij je aan om deze weer bij een hotel of op de luchthaven om te wisselen naar Euro's.