Praktische Info - Cuba

Ontdek je met

Moniek

Roxanne

Rijbewijs en camperhuur in Cuba

Zorg altijd dat je een kopie van jouw paspoort bij hebt. Verder is het nodig om een internationaal rijbewijs te laten maken. Dit kun je doen bij een van de winkels van de ANWB. Zo voorkom je dat je in het Spaans jouw rijbewijs moet gaan uitleggen aan de lokale autoriteiten en daarnaast is het vanuit de camperverhuurder tevens een verplichting.

Op het voucher dat je ontvangt van de camperverhuurder staat welk type camper je gaat huren en op welke locatie je de camper kunt ophalen. Ter plaatse ontvang je een uitgebreide uitleg over de camper. Daarbij geven ze jou ook een aantal noodnummers. Denk eraan dat je (eventuele) kosten die ter plaatsen betaald moeten worden betaalt in de lokale CUC munt. 

Kijk je bij het ophalen van de camper eerst goed naar de staat van de camper en naar de eventuele gebreken of schade die er als is en zorg dat je deze goed vaststelt. Zo weet je goed wat je wel en wat je niet meeneemt en zo kan je niet aansprakelijk worden gesteld voor iets waar je uiteindelijk niets mee te maken hebt. Kijk ook goed naar de benzine tank. Vaak is de regel; Wanneer hij vol is bij ophalen, lever je hem ook weer vol in.

Verder kun je bij het parkeren van de camper even bij de parkeerwachter vragen naar de mogelijkheden. Hiervoor geef je normaliter 1 of 2 CUC fooi. Voor de overnachtingsplaatsen met je camper krijg je een voucher bij je camperhuur. Hiermee ga je naar de receptie van het hotel om je te melden.