Eifel

Tijdens je camperreis in Duitsland kun je op weg naar het Zwarte Woud een stop maken in de streek Eifel. Dit gebied ligt op ca. 4 uur rijden van het Zwarte Woud vandaan en het is de moeite waard om hier wat dagen door te brengen met de camper. 

NATIONAAL PARK EIFEL 

De Eifel staat bekend om zijn bosrijk gebied met een heuvelachtig landschap waar rivieren doorheen kronkelen. Duizenden jaren geleden waren in dit gebied nog vulkanen actief. Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers zitten in dit gebied op de juiste plek. Ben je helemaal toe aan ontspanning, dan zit je in dit gebied ook goed, want er zijn allerlei kuuroorden gevestigd in de Eifel. 

In het nationaal park van de Eifel vind je drie stuwmeren, namelijk Rursee, Obersee en Urftsee. Op de Rursee kun je kanoën, een tocht maken met een rondvaartboot of paddleboarden. Bij het stadje Rurberg zijn enkele stranden en ‘natuurlijke’ zwembaden te vinden. Ben je een echte avonturier dan raden we je aan om de Wildnis-trail te bewandelen. Dit is een vierdaagse wandelroute die je langs bloemenweiden, bergbeekjes en donkere bossen voert. De route loopt van Monschau tot Hürtgenwald. 

In het midden van het park kun je een kasteel bewonderen. Ordensburg Vogelsang heeft een wat donkere geschiedenis, aangezien dit kasteel gebouwd is door de Nazi’s als trainingscentrum. Voor een fantastisch uitzicht beklim je de toren van het kasteel. Op deze manier vergeet je al snel de donkere kant van dit kasteel! 

HOHE ACHT

De hoogste berg van de Eifel is de Hohe acht. Met zijn 747 meter hoogte zorgt hij ervoor dat je een geweldig uitzicht hebt over het gebied. Om het ideale uitzicht te hebben kun je het beste de Kaise Wilhelmtoren in gaan om van daaruit dit panorama uitzicht te hebben. Rondom de berg heb je allerlei wandelpaden met verschillende uitzichtpunten. 

DE VULKAANEIFEL 

In het zuidelijke deel van de Eifel ligt een koudwatergeiser ‘Wallenborn’. De bevolking noemt dit natuurfenomeen ‘Der Brubbel’. Om de 35 minuten spuit de geiser namelijk koud water omhoog tot een hoogte van 4 meter. Dit is net even wat anders dan de geisers die wij kennen vanuit Yellowstone National Park

 

Zoals we al even hierboven benoemde was hier duizenden jaren geleden sprake van vulkanische activiteit en dat kun je nu nog steeds terug zien in dit gebied. De kraters in de bodem van het landschap zijn overgebleven na de vulkanische uitbarstingen en zijn nu natuurlijke meren geworden. Mooie voorbeelden hiervan zijn het ‘Pulvermaar’ gelegen nabij Gillenfeld en het ‘Windsborn Kratersee’ gelegen nabij Bettenfeld. Beiden zijn twee van de mooiste meren in de Eifel en dus een bezoekje waard als je daar in de buurt bent. 

KLIMAAT IN DE EIFEL

Het klimaat is te vergelijken met dat van Nederland. Het gebied ligt ter hoogte van België, dus niet geheel onlogisch. Het ligt wat meer landinwaarts, waardoor er minder neerslag valt. In het zuidelijke gedeelte van de Eifel is aangenaam met een maximale temperatuur van ca. 23 graden in de zomer en in de winter (januari) ca. 3 graden. Het is en blijft een heuvelachtig gebied, waardoor er zo nu en dan een flinke regen- en onweersbui kan vallen, maar deze trekken vaak weer snel voorbij. 

CAMPERREIS IN EIFEL

De Eifel is zoals je kunt lezen een perfect gebied om doorheen te reizen met de camper. Een milieusticker (groene) heb je in dit gebied niet nodig. Houd er wel rekening mee dat de wegen in dit gebied niet altijd even goed onderhouden zijn, maar je reist dus wel door fantastische natuurgebieden. Er zijn ontzettend veel campings te vinden in dit gebied, waardoor je makkelijk kunt verblijven in de Eifel. Vaak zijn er zelfs wandel- en/of fietspaden nabij de campings te vinden. Twijfel dus niet en reis ook eens door het Eifel-gebied!  
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties