Kuusamo

Wanneer in Finland, breng dan absoluut een bezoek aan Oulanka National Park. Het nationaal park is goed te bereiken met de camper en ligt dichtbij de stad Kuusamo en wintersportgebied Ruka. Oulanka National Park grenst aan het Russische National Park Paanajarvi, dit bewijst nogmaals dat natuur geen grenzen kent. Oulanka staat bekend om zijn ongerepte wildernis, wilde rivieren met watervallen en hoge hangbruggen. 

KLEINE BEREN EN GROTE BEREN ROUTE

In dit nationale park leven de grootste zoogdieren van Finland: de beer, lynx, veelvraat en eland. Finland heeft, samen met Zweden, de hoogste populatie beren in Europa. Met name in het gebied rondom Oulanka National Park, in het noorden van Finland nabij de Russische grens, heb je de grootste kans een Europese bruinbeer tegen te komen. Het park biedt twee immens populaire wandelroutes welke naar dit zoogdier vernoemd zijn ‘de kleine berenroute’ en ‘de grote berenroute’.  

De kleine berenroute is circa 20 kilometer en vanwege het hoogteverschil doe je 3 tot 6 uur over deze route. De grote berenroute is voor de fanatieke wandellaars en is circa 80 kilometer en je doet over deze route 4 tot 10 dagen. Voor de grote berenroute zal je de comfort van de camper achter moeten laten en overnachten in een hut of in eigen tent in het nationale park. Mochten de kleine en grote berenroute te lange wandelingen zijn, dan kun je ook een kortere wandelroute afleggen van circa 5 kilometer of enkele honderden meters naar verschillende uitzichtpunten hiken. 

Uitzichtpunten welke ongetwijfeld de moeite waard zijn te bezoeken zijn de Oulanka Canyon en de Jyrävä waterval. 

RAFTEN, KANOËN EN MOUNTAINBIKEN

De rivier Oulankajoki loopt als een rode draad door het park. Negen hangbruggen maken met mogelijk om tijdens een wandeling de rivier over te steken en bieden je tevens een prachtig uitzicht over de wilde rivier. De diverse aftakkingen van de rivier Oulankajoki lenen zich uitstekend om te raften en kanoën. Voor kanoën kun je het beste terecht in het plaatsje Salla. Mocht je meer uitdaging aan durven, dan ben je voor raften in Ruka aan het juiste adres. In Ruka bepalen ervaren rafters aan de hand van jouw ervaring en conditie het niveau en brengen jou vervolgens naar een geschikt startpunt. Een andere sportieve activiteit die je kunt ondernemen is mountainbiken, houdt bij het mountainbiken wel rekening met de hangbruggen of de planken over het water. 

VOORBEREIDINGEN

Voor een bezoek aan Oulanka National Park raden wij je aan waterdichte wandelschoenen aan te trekken en eten en drinken mee te nemen. Het park beschikt over diverse hutten waar je het eten eventueel kunt opwarmen. Het park beschikt, naast de bezoekerscentra bij de startpunten, niet over horecagelegenheden. Bij de hutten vind je ook compost toiletten om je blaas te legen, echter vergeet niet een rol toiletpapier uit de camper mee te nemen. 

BEZOEK OULANKA NATIONAL PARK MET DE CAMPER

Het nationale park is goed bereikbaar met de camper en ligt nabij de stad Kuusamo en wintersportgebied Ruka. De stad Kuusamo is populair onder toeristen welke voornamelijk ’s zomers een wandeltocht maken door Oulanka National Park en ’s winters van de skipistes afgaan in Ruka. Kuusamo en Ruka zijn kleinschalig en de meeste faciliteiten liggen op loopafstand van elkaar. Wie niet wil koken in de camper kan voor een heerlijk avondmaal terecht in het centrum van Kuusamo of Ruka. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties