Midzomerfeest

Besluit je in de periode van eind juni een camper in Finland te huren, dan moet je het midzomerfeest meemaken! Het midzomerfeest is de op één na meest populaire feestdag van Finland en andere Noord-Europese landen. Tijdens midzomer vieren de inwoners van de Noord-Europese landen de langste dag en kortste nacht. Op deze dagen gaat de zon nauwelijks of niet onder. Deze feestdag werd oorspronkelijk op 24 juni gevierd, drie dagen na de zonnewende. Nu wordt midzomer gevierd op het weekend het dichts bij 21 juni. Op deze dag worden er volop vreugdevuren opgestoken, gedanst en alcohol gedronken. 

Gezien midzomer in diverse Noord-Europese landen wordt gevierd waaronder Zweden, Noorwegen en Estland kent het feest diverse tradities. In de kustgebieden van Finland, waar vele Zweedstalige Finnen wonen, is het traditie om haring te eten en meibomen te planten. Het versieren van de meiboom of -paal met bloemen, linten en dergelijke is in geheel Finland traditie. Midzomer werd gevierd voordat het Christendom zijn intrede deed. Gezien de oorspronkelijke viering van midzomer samen viel met de geboortedag van de profeet Johannes de Doper, werd de feestdag na intrede van het Christendom vernoemd naar Johannes de Doper. 

Waar je in Finland ook bent met de camper tijdens het weekend van het midzomerfeest, deze feestdag wil je beslist niet missen!
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties