Avignon

Avignon kun je beschrijven als het Rome van Frankrijk. Deze plaats heeft een rijke historie waar ruim een eeuw lang pausen woonachtig waren. Het Palais des Papes is daarmee het belangrijkste bouwwerk van Avignon. Een typische oude, Franse stad welke gelegen is midden in de Provence. 

PALAIS DES PAPES 

Zoals al genoemd is Palais des Papes het belangrijkste bouwwerk van Avignon. Het gebouw is in meerdere etappes gebouwd in de 14e eeuw. Het is zowel een paleis als een fort en tegenwoordig bezoeken jaarlijks ca. 650.000 toeristen dit paleis.  

RUES DES TEINTURIERS

Avignon is de plaats waar de Sorgue rivier uitmondt in de Rhône. De rivier loopt, alvorens deze uitmondt in de Rhône, eerst door een smal straatje in Avignon en dat is Rue des Teinturiers. De naam van dit straatje is te danken aan de textielindustrie welke de rivier met name gebruikte bij het verven van het textiel. Het is een schattig straatje welke je echt gezien moet hebben wanneer je in Avignon bent geweest. 

PONT D’AVIGNON

Deze brug heet eigenlijk ‘Pont Saint-Bénézet’ en is naast Palais de Papes het bekendste bouwwerk van Avignon. Er zijn nog maar een paar bogen over van deze 12e-eeuwse brug. De brug is ook bekend van het kinderliedje ‘Sur le pont d’Avignon’. Loop eens over de brug om een mooi uitzicht te hebben van de stad. 

STADSMUREN VAN AVIGNON

In Frankrijk zijn stadsmuren uniek. Vandaar dat de stadsmuren van Avignon ook direct één van de bezienswaardigheden zijn welke je niet mag missen. In totaal zijn ze ca. 4 kilometer lang en in de 14e en 15e eeuw opgebouwd. In vele steden in Frankrijk werden destijds stadsmuren afgebroken om de stad uit te kunnen breiden, maar dat is in Avignon niet het geval. Door deze stadsmuren is het niet mogelijk om binnen de stadsmuren je camper te parkeren. Laat de camper staan net buiten de stad en ontdek Avignon wandelend of met de fiets. 

CAMPERREIS AVIGNON

Deze streek leent zich perfect voor een camperreis. Het zal je dan ook niet verbazen dat er mogelijkheden genoeg zijn om te verblijven met de camper. Vanaf Camping Bagatelle heb je uitzicht op de oude stad en overnacht je op een steenworp afstand van Avignon. Met de fiets kun je de brug over en vandaar kun je de stad gaan verkennen. Uiteraard is dit wandelend ook prima te doen.

Combineer tijdens je camperreis Avignon met Marseille of Nice om een variatie te krijgen in je reis van kleinere en grotere steden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties