Galway

Naast Clifden is er in County Galway nog een leuke plek; de gelijknamige stad Galway. Als je de Sky Road route gaat rijden, zul je dit stadje ook doorkruisen. Galway is een levendige stad waar je veel studenten, musici en kunstenaars zult zien. Het is ook een sfeervolle stad waar zowel het hedendaagse Engels als het oud Gallisch wordt gesproken. Om de sfeer optimaal te beleven, raden wij je aan om naar de Long Walk te gaan waar je aan zee een rijtje met prachtig gekleurde huizen kunt zien staan. Een andere mooie plek in de stad is de haven bij Claddagh waar kleine bootjes rustig liggen te dobberen. Galway heeft de reputatie van de meest ‘Ierse’ stad van het land. Verse zeevruchten zijn hier in overvloed te krijgen en eind september hebben ze zelfs een heus oesterfestival! Ben je er juist in het voorjaar, dan kun je in mei bij de Salmon Weir Bridge de zalmen over de stuw zien springen.

Net uit het centrum van de stad ligt Salthill waar je ook weer even lekker kunt relaxen op een prachtig zandstrand. In Salthill heb je een leuk aquarium waar vooral de kleine reizigers zich uitstekend kunnen vermaken. Vanuit Galway zijn er nog meerdere prachtige gebieden te zien, waaronder bijvoorbeeld de Araneilanden of Clonmacnoise.

ARAN ISLANDS

De Araneilanden is een groep van drie eilanden en deze liggen voor de kust van County Galway. Ze zijn met de veerboot vanuit verschillende plaatsen te bereiken; Rossaveel of Doolin. Je kunt er fietsen huren om de sensationele landschappen te ontdekken en de eeuwenoude traditionele bezienswaardigheden te gaan bekijken. Je kunt er voor kiezen om één eiland te bezoeken, maar het is ook mogelijk om ze alle drie te bezoeken. 

Het kleinste eiland Inis Oírr ligt het dichtst bij de kust en ondanks dat het maar 4 km lang is, heeft het veel om te ontdekken. Zo heb je een wit zacht zandstrand, ruige kusten met witte kalkstenen, de oude ruïnes van O’Brien en Loch Mór waar je een oude verroeste romp van een vergaan schip dat is aangespoeld in 1960. Heb je nog tijd over, dan is het zeker aan te raden om naar de vuurtoren op het zuidelijkste puntje te gaan. Je kunt de vuurtoren niet van binnen bekijken, maar je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht over de kliffen van Moher, die de kustlijn van het vaste land vormen. Je kunt dit eiland het beste met de fiets verkennen.

Het middelste eiland, Inis Meáin, is het minst ontwikkelde eiland van de drie. Dat heeft tot gevolg dat er niet veel faciliteiten zijn, maar toch is het een aanrader voor de reiziger die graag drukke plekken vermijdt. Je kunt hier namelijk in alle rust genieten van de weiden die omringd zijn met stenen muurtjes en de prachtige grijze kliffen. Je waant je hier soms even alleen op de wereld en dat is een mooi contrast met de drukte van de Ierse pubs.

Inis Mór is het laatste eiland van de Araneilanden en ligt het verste weg van het vaste land. Het landschap is hier weer heel anders dan op de andere twee eilanden. De landschappen zijn hier heel erg uitgestrekt met enorm hoge kliffen aan de kustlijn. Vooral Cill Mhuirbhigh is een bezoekje waard, omdat je hier ook een beschut zandstrand aantreft. De vormgeving van de kust heeft er voor gezorgd dat er veel wilde dieren zijn gesetteld. Zo zijn er veel zeehondenkolonies, wilde zwanen, eenden en  zeldzame vogels te zien. Een aantal hoogtepunten van het eiland zijn de oude vesting Dún Aonghasa en Black Fort en de ruïnes van de Na Seacht dTeampaill of wel de Zeven Kerken. Op het eiland zijn ook fietsen te huren of je kunt een bus tour boeken. 

CLONMACNOISE

Op een uurtje rijden van Galway ligt Clonmacnoise. Deze ruïnes behoorden ooit tot het machtige klooster van Clonmacnoise. De rijkdom in het klooster trok vroeger vele Noormannen en Vikingen in drakenschepen naar zich toe. De ruïnes liggen naast de rivier Shannon waardoor hier veel wilde dieren en grote vogelkolonies te vinden zijn. Voor een lesje geschiedenis over het klooster kun je terecht in het bezoekerscentrum. Het hoogtepunt van Clonmacnoise is het mooiste Keltische kruis van Ierland; die voor de koning Flann Sinna. Het kruis is gemaakt in het begin van de 10e eeuw en er staan prachtige tafrelen op afgebeeld. Andere bezienswaardigheden rondom Clonmacnoise zijn de O’Rourketoren en de Temple Finghin. Op de weg tussen Galway en Clonmacnoise kom je ook nog de Thuroe stone tegen. Dit is een prachtig gedecoreerde steen uit de tijd van ca 100 V.C.
 

 


Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties