Praktische Info - IJsland

Ontdek je met

Susanne

Maarten

Manon

Travelhomie Simone bij Godafoss IJsland | Travelhome Campervakanties

Simone

Travelhome | Camper huren IJsland

Campings

De campings in IJsland zijn vooral open grasvelden waar ieder een plekje voor zichzelf kan zoeken. De meeste campings zijn geopend vanaf half mei tot half september, maar ook voor de winterliefhebbers zijn er campings die het hele jaar door geopend zijn. Veel campings in IJsland hebben een gezamenlijk gebouw waar je gebruik kunt maken van de douche- en toilet faciliteiten. Stroom is ook bij diverse campings aanwezig, evenals de mogelijkheid om je water bij te vullen of te dumpen. Zwembaden of andere luxe faciliteiten zoals wasmachines zijn wat schaarser, maar ontbreken zeker niet in het aanbod. Daarentegen vind je wel weer overal hot springs in de natuur! 

Het is in IJsland niet toegestaan om wild te kamperen, tenzij je toestemming hebt van de landeigenaar. Kamperen is in IJsland relatief goedkoop, voor de verandering! Je betaalt meestal per persoon rond de €10 voor een nacht, maar dit kan verschillen per camping en is meestal afhankelijk van de geboden faciliteiten.

Hieronder vind je handige links om de campings te zoeken die bij jouw wensen en route zullen passen. Kijk voor je naar een camping rijdt, altijd even de wegcondities na via Road.is, aangezien je  sommige campings wat lastiger kunt bereiken. Mocht je willen weten welke campings wij zelf hebben bezocht? Kijk dan eens bij het reisverslag van Travelhomies ManonSusanne of Maarten!

Voor algemene campinginformatie:
https://www.camping.info/en/country/iceland
https://guidetoiceland.is/travel-info

Voor campinginformatie per gebied, kun je hier terecht.
Noord IJsland
Zuid IJsland
West IJsland
Oost IJsland
Westfjorden