Montepulciano

Kom je voor een goed glas wijn en een prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap? Montepulciano voldoet dan helemaal aan je verwachtingen!

PIAZZA GRANDE 

Midden in Montepulciano ligt het indrukwekkende Piazza Grande. De kathedraal, Duomo, is hier te vinden en daarnaast liggen er een aantal andere bijzondere gebouwen aan het pleon, zoals Palazzo Nobili Tarugi, Palazzo Contucci en Palazzo Comunale. De toren bij Palazzo Comunale is te beklimmen en geeft je een prachtig uitzicht over de omgeving. Wandel je door het centrum dan loop je vanzelf door de lange winkelstraat. Onderweg naar het centrum van Montepulciano ga je ook allerlei fruitstalletjes tegenkomen en vergeet ook niet om hier af en toe van te genieten. Het fruit is er heerlijk! 

WIJNEN VAN MONTEPULCIANO 

Montepulciano staat bekend om de heerlijke wijnen. De Vino Nobile di Montepulciano is de bekendste wijn uit dit dorp. De rode wijn uit dit dorp wordt gezien als de beste van heel Italië en wordt gemaakt van de Sangiovese-druif. Wanneer je een flesje Vino Nobile wilt kopen, weet dan dat deze wijn niet echt goedkoop is. Heb je liever een wijn voor een kleiner budget, dan is de Rosso di Montepulciano een mooi alternatief! De wijn wordt namelijk van dezelfde druif gemaakt, maar dan van jongere druiven met een kortere rijping. In de buurt van Montepulciano zijn ontzettend veel wijnhuizen en wijnboerderijen te vinden waar je prima een wijnproeverij kunt boeken. De beleving van het bezoek maakt je camperreis door Italië helemaal compleet. 

Ben je toevallig in de buurt van Montepulciano op de laatste zondag van augustus? Lucky you! De wijnvaten rollen door de straten van Montepulciano tijdens de ‘Bravio delle Botti’. Dit is een soort wedstrijd van krachtpatsers welke het opnemen tegen elkaar door middel van zware wijnvaten de heuvel op te rollen. Naast deze wedstrijd is er ook een Middeleeuwse optocht en kun je genieten van een feestmaal aan Piazza Grande. 

WANDELING NAAR SAN BIAGIO BEDEVAARTSKERK 

Wanneer je in het centrum bent van Montepulciano loopt er een wandelpad naar de Madonna di San Biagio. Dit is een schitterende kerk net buiten de stad. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en architectuur is gebaseerd op de Sint Pieter kathedraal in Rome. Vanaf deze kerk heb je een fantastisch uitzicht op de omgeving met zijn vele wijngaarden.  

CAMPERREIS MONTEPULCIANO 

In Montepulciano zijn de Twilight films opgenomen, dus mocht je een echte fan zijn van de films, dan moet je hier natuurlijk geweest zijn! Montepulciano is één van de hoogst gelegen dorpjes in Toscane en niet ver gelegen van Siena, Volterra en Livorno. Tijdens je camperreis door Toscane kun je dus prima deze bestemmingen met elkaar combineren! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties